Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Mariano Casas guanya el V Premi de Narrativa Juvenil «Vila de Teulada»

15 de Juliol de 2020

Carrer 722, de Mariano Casas, és l’obra guanyadora del V Premi de Narrativa Juvenil «Vila de Teulada». Aquest original és el que ha merescut els 3.500 euros amb què l’Ajuntament de Teulada dota el guardó. La novel·la es publicarà a la tardor en la col·lecció «Espurna» d’Edicions Bromera.
El jurat, integrat per Carol Borràs, Jovi Lozano-Seser, Vicent Torró, Jaume Buigues –secretari– i Alejandro Llobell –president–, ha explicat que la novel·la és una obra juvenil amb tots els elements propis del gènere, amb una trama ben travada, engrescadora i àgil, que la converteix en una lectura molt suggeridora per als joves lectors.

Per al protagonista de l’obra, canviar de casa quan ja està fart del seu institut i del seu barri és una sort. Per això, quan els pares li van contar que havien trobat una casa perfecta a La Canyada, no sols es va alegrar, sinó que estava disposat a fer el canvi el mateix dia. És cert que, al principi, no ho va deixar tan clar i fins i tot va remugar una mica perquè alguna cosa estranya semblava que hi havia amagada i no li volien contar. Quan va descobrir pel seu compte que la casa tenia un passat obscur, es va emprenyar més, però prompte això passaria a un segon pla en conéixer dos germans bessons que ho regirarien tot. Als dos, cert que més ell que ella, semblava que els faltava un bull quan van compartir amb ell el seu secret, però en descobrir que allò que estaven investigant tenia fonament, es va llançar de cap a ajudar-los. I és que alguna cosa estranya estava passant en les cases veïnes a la seua...
 
Mariano Casas (València, 1963) és un escriptor especialitzat en narrativa juvenil. Va començar a escriure quan era jove i passats els trenta anys va publicar el seu primer llibre. Ha escrit literatura juvenil, novel·la d'aventures, de viatges i amb rerefons històric. A més a més, ha estat guardonat o finalista en diversos certàmens literaris de narrativa juvenil, com el Premi Enric Soler i Godes per Pirates de la marjal, finalista del Premi València de Narrativa per Les ales de mercuri i Premi Enric Valor de Novel·la per Sabor de crim.