Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Cantar la literatura, llegir les cançons

19 de Novembre de 2019

«Trencar amb el model tradicional de presentació literària i encetar un debat sobre la dinamització lectora en el sector del públic adult». Amb aquestes paraules, Jovi Seser ha avançat el caràcter innovador de la presentació oficial del seu nou llibre, Pedres que han de ser remogudes, guardonat amb el Premi Alfons el Magnànim de Narrativa en Valencià 2019, publicat per Bromera. Es tracta d’un treball que s’ha presentat ja a Pedreguer i a Dénia, però que compta amb una cita destacada per al pròxim divendres 29 de novembre a Ondara (a la Casa de Cultura, a les 20.30 hores).

Aquesta trobada serà un recital on el propi autor presentarà el seu treball per mitjà de les cançons que inspiraren –i fins i tot guiaren– els huit relats del volum. Interpretades per l'escriptor, acompanyat al piano pel músic de Pedreguer Alex Velázquez, el concert pretén reivindicar l'experiència literària i, al mateix temps, explorar els diferents formats amb què pot explicar-se la literatura. «Em preocupa el baix índex lector que patim actualment i estem en un moment tan delicat sociològicament què cal treballar dur des de l’activisme cultural per tal de dinamitzar la societat i dinamitzar-nos a nosaltres mateixos dins dels nostres àmbits creatius», ha assenyalat Seser, el qual conrea mitjançant aquest projecte la seua faceta com a intèrpret i dramaturg.

«Cap dels meus llibres s’hauria escrit sense la influència de la música, el cinema, el teatre o les arts plàstiques, per la qual cosa aquesta performance és una manera d’homenatjar la literatura i totes les disciplines que la nodreixen. I, sí, efectivament, és un repte no només per a mi, sinó un repte col·lectiu per apropar la literatura al gran públic i normalitzar-ne el consum regular».