Francesc Gisbert i Cristina Álvarez, Premis Literaris Ciutat d’Elx

11 d'Octubre de 2019

L'escriptor alcoià Francesc Gisbert guanya el Premi de Novel·la Antoni Bru-Ciutat d'Elx, amb l'obra Una vida per estimar. El guardó ha sigut lliurat pel regidor de Promoció Lingüística de l’Ajuntament d’Elx, Carles Molina, en la gala del 9 d'Octubre celebrada al Gran Teatre d'Elx, en presència de tota la corporació municipal i d'un teatre ple de gom a gom.

La novel·la serà publicada per Bromera en primavera i es basa, en paraules de Gisbert, "en la vida de l'escriptor més significatiu que hem tingut els valencians al segle XX, Enric Valor". L'obra converteix en literatura la trajectòria vital de l'escriptor, des de la seua infantesa a la Castalla natal, la joventut a Elda -on treballà al calcer en arruïnar-se la família-, els anys a la ciutat d'Alacant, on comença el seu activisme cultural amb la col·laboració a la revista satírica El tio cuc i amb els primers cursos de valencià, la Guerra Civil i els anys de resistència cultural a la dictadura...

Segons Gisbert «Valor bé mereix una novel·la ja que la seua vida, al llarg de ben bé tot el segle XX, és síntesi i símbol de la lluita de tots els valencians, i el seu esforç en defensa de la llengua i la cultura l'han convertit en un referent cultural i identitari que cal divulgar».

Francesc Gisbert (Alcoi, 1976) és professor de Llengua i Literatura i ha publicat amb èxit obres juvenils com El secret de l’alquimista, La llegenda del corsari, La muntanya invisible o Els lluitadors (Premi Enric Valor de Novel·la).

En la modalitat de poesia, ha resultat guanyadora Cristina Álvarez Roig, pel poemari Cerimònia del té, un recull de poemes de to intimista i personal.