Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Verso

PREMI DE NOVEL·LA CIUTAT D'ALZIRA 2001

 

Un pintor fa creure que viatja becat a Roma, però realment es reclou en un poble costaner pròxim, on té previst viure tres mesos ocult, pintant i escrivint un dietari fals sobre la suposada experiència a Itàlia. Al cap de pocs dies, però, rep un anònim amenaçador que marcarà l’inici d’una sèrie d’esdeveniments on les pintures d’Edvard Munch i els textos de Roís de Corella es barregen amb l’alienada clientela d’una discoteca, amb una ombra que apareix i desapareix i amb una germandat clandestina. Els esdeveniments de què és testimoni el faran recelar de tots els veïns del poble, ja que tots semblen sospitosos d’al-guna cosa que no arriba a comprendre. Un entramat complex que li anirà revelant al pintor el verso del món, allò que hi ha més enllà de les falses aparences.

Verso, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2001, barreja la narració en tercera persona, el monòleg interior, l’escriptura dietarística i les reflexions sobre l’art. Amb aquests elements, Manuel Baixauli ha configurat una història apassionant, molt visual i d’una gran qualitat estilística que atrapa el lector en una intriga creixent.

Autoria: Manuel Baixauli
Núm. col·lecció: 82
Pàgines: 192
ISBN: 9788476606667
Format: 15 x 23,5 cm
Coberta: E. Solbes sobre una fotografia de Manuel Baixauli

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Manuel Baixauli

Manuel Baixauli (Sueca, 1963) és pintor i escriptor. Va estudiar Pintura a la Facultat de Belles Arts de València. Després de guanyar diversos premis com a pintor, va començar a treballar de professor a l’Escola d’Art «Escultor Beltran» de Sueca. Als 30 anys va publicar el recull de contes Espiral (Premi Ciutat de Badalona). Quatre anys després, guanya el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb Verso. És a partir de la publicació de L’home manuscrit que Baixauli adquireix renom en l’àmbit de les lletres catalanes. Aquesta obra va rebre un bon grapat de premis, com el de la Crítica de narrativa catalana o el Mallorca de Narrativa. També és autor d’obres com La cinquena planta (Premi Crexells de Novel·la i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians) o Ningú no ens espera.