L'absència de narrativa
—així com de teatre de pretensions cultes— era un dels dèficits més notoris que havia llegat en herència a les noves generacions la pusil·lànime Renaixença Valenciana.
Durant les primeres quatre dècades de segle (1900-1939) els escriptors valencians s'esforçaran per superar el més aviat possible aquest buit literari, d'altra banda imprescindible per a la normalització i eixamplament de la causa renaixentista.
Tot aquest procés és l'objectiu del present llibre, on el lector trobarà en l'aclaridora introducció de Vicent Simbor l'anàlisi de tot un difícil procés cap a la normalitat de la narrativa valenciana, des de les passes inicials (1900-1921) al període culminant (1921-1939). Una quarantena d'anys farcits de revistes dedicades a la publicació de contes i novel·letes, d'un estol de ben mediocres prosistes, al costat dels molt més escassos i, per això mateix, valuosos narradors de geni, d'un públic difícil d'assolir, reduït i inconstant.
També el lector comprovarà en l'antologia, potser sorprés, l'atractiu d'algunes de les narracions seleccionades injustament oblidades hui en dia, i el motiu de la postergació d'unes altres de benigne oblit. Totes conformen el panorama literari de la narrativa valenciana durant aquelles dècades tan transcendentals.
Aquest producte ja no està en estoc
Data de disponibilitat: