FINALISTA DEL PREMI EUROPEU DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA ESTUDI GENERAL
L’actual sistema energètic està basat en uns recursos no renovables, els combustibles fòssils, i el seu ús porta aparellat una sèrie de problemes, com l’augment de la concentració de diòxid de carboni en l’atmosfera. En aquest llibre s’analitza i s’explica quina serà la naturalesa d’un nou sistema energètic sostenible basat en fonts renovables.
L’element central d’aquesta font d’energia del futur és l’hidrogen, que substituirà els combustibles derivats del petroli, emmagatzemarà l’energia obtinguda de les fonts renovables intermitents i podrà convertir-se en electricitat en una pila de combustible. La transició dels actuals recursos no renovables a l’hidrogen no pot ser immediata, i tant la Comissió Europea com els Estats Units estan planificant la millor forma de dur-la a terme. Mentrestant, a Islàndia han pres la iniciativa i, per a l’any 2030, seran la primera economia de l’hidrogen del món.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Fernando Sapiña (1964-2018) va ser professor titular de Departament de Química Inorgànica de la Universitat de València i investigador de l'Institut de Ciència dels Materials de la Universitat de València, centre de què va ser director entre el 2013 i el 2015. La seua investigació es va centrar en les noves vies de síntesi de materials amb composició, microestructura i propietats controlades. Impulsor del Grau de Ciències Gastronòmiques i del Gastrolab de la Universitat de València, va compaginar la seua tasca docent i de recerca amb la divulgació de la ciència.