Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Jordi Colonques, nominat als Premis València Negra per Llibre de Morts

29 d'Abril de 2021

Jordi Colonques, nominat als Premis València Negra per Llibre de Morts


Llibre de morts
, de Jordi Colonques,
 nominat als premis VLC NEGRA d'enguany

Fem comboi per al VLC Negra

Al Festival València Negra tu decideixes qui són els guanyadors! Pots votar pel teu llibre preferit fer-ho fins el 9 de juny al web de l'organització.


Et presentem Llibre de morts, de Jordi Colonques, el títol de Bromera nominat als premis VLC NEGRA d'enguany en la categoria de millor novel·la

La novel·la figura entre els títols nominats a millor novel.la VLCNegra d’enguany. Amb Napalm, escrita juntament amb Joan Canela i publicada a Bromera, va ser finalista del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira i va guanyar el Premi València Negra 2018.

 
318_Llibre-de-morts_2.png
 
























VULL VOTAR!

Vota al web de 
Valencia Negra per Llibre de morts. 
Trobaràs la novel·la de Jordi Colonques en la categoria de "millor novel·la".


Jordi Colonques ha estat nominat als Premis València Negra 2021 en la categoria de millor novel·la per Llibre de Morts, novetat que protagonitza una de les principals apostes de Bromera d’aquest abril i que ja ha estat guardonada amb el Premi de Narrativa Antoni Bru Ciutat d’Elx.

 

Llibre de Morts és un thriller funerari negre amb tocs d'humor que ens apropa a problemàtiques socials com ara la violència immobiliària, la precarietat, la gerontofòbia i la aporofòbia. Colonques ens situa en un dels barris més populars i gentrificats de la ciutat de València, on troben morta a sa casa una anciana de huitanta-tres anys. Quan la descobreixen gitada al llit fa un parell de dies que ha perdut la vida. La vella no presenta signes de violència, ha mort per causes naturals. Així és com acaben els nostres vells, esgotats i sols a les seues cases. I ningú no se’n sorprén. Però, sota l'aparença de normalitat, s’amaga una ben dissimulada activitat criminal d'un assassí cautelós. I, després d'aquesta primera mort, en vindran més. Així, Vida i Gui es trobaran immersos, sense moure un dit, en una trama homicida que amenaça la baula més feble de la societat.

 

La 9ª edició de València Negra se celebrarà enguany del 10 al 20 de juny. L’organització confia en tindre un certamen presencial i segur, en línia amb les darreres cites del festival de gènere negre valencià. Com cada any, VLC Negra selecciona les millors novel·les perquè el públic en determine les guanyadores mitjançant el seu vot, en cadascuna de les tres categories: «Millor Novel·la VLCNEGRA», «Millor Novel.la VLCNEGRA» i «Best Novella VLCNEGRA». Des del 28 d’abril fins al 9 de juny el públic podrà votar al seu web en cadascuna de les tres categories. El resultat de la votació es revelarà durant la celebració de la 9a edició el festival.

 

Jordi Colonques (Vila-real, 1976) és doctor en biologia, escriptor, il·lustrador i músic. És autor de diferents obres tant per al públic infantil i juvenil com per a adults. Amb Napalm, escrita juntament amb Joan Canela i publicada a Bromera, va ser finalista del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira i va guanyar el Premi València Negra 2018. També ambientada a la ciutat de València, Napalm és un retrat àcid, contundent, original i hàbilment teixit, que ens fa reflexionar sobre nosaltres mateixos a través d’una galeria de personatges diferents, aparentment inconnexos, que tracten de sobreviure com a desheretats del sistema. Així, amb Llibre de morts, Jordi Colonques es consolida com una veu imprescindible dins el panorama literari valencià.