Cada 25 d’abril commemorem –però no celebrem– la derrota d’Almansa. Aquella batalla, de l’any 1707, va significar l’anul·lació de tots els drets i els privilegis que ens eren propis com a poble. El pas del temps ha elevat aquesta fita històrica a una categoria quasi mítica. Però, com va ser possible aquell canvi radical? Per què va desaparéixer el Regne de València i quines conseqüències va tindre aquest fet per al nostre poble?
Amb la intenció de continuar divulgant els personatges i els esdeveniments més importants de la nostra història col·lectiva i de commemorar els tres segles d’aquells fets transcendentals, Edicions Bromera publica aquesta obra de gran format en la qual Joan F. Mira, d’una manera ben entenedora, revela al gran públic la naturalesa autèntica del conflicte.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Joan F. Mira (València, 1939) és antropòleg, escriptor, professor de grec i traductor de clàssics. És autor de més de quaranta llibres de narrativa i d’assaig, i ha rebut distincions com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, la Medalla d’Or de la ciutat de Florència, o el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i president d'Acció Cultural del País Valencià.
Les seues obres més importants són Els cucs de seda (Premi Andròmina de narrativa), Crítica de la nació pura (Premi Joan Fuster d’assaig i Premi Crítica Serra d’Or d’assaig), Borja Papa (Premi Crexells i Premi de la Crítica), Purgatori (Premi de la Crítica) i El professor d’història (Premi Joan Crexells, Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada i Premi Nacional de la Crítica).
Com a traductor, destaquen les seues versions de La Divina Comèdia, Els Evangelis i L'Odissea.