Cees Nooteboom (l’Haia, 1933) és el principal representant de la literatura neerlandesa actual i un dels autors vius més importants d’Europa. Poeta, novel·lista, periodista, narrador de viatges i traductor de teatre i de poesia, la seua obra es caracteritza per una passió pel món visual i per la llengua, l’estil i la forma. Ha sigut distingit amb guardons com ara el Bordewijz, l’Aristeion, el Pegasus, la Medalla de Oro del Círculo de Bellas Artes de Madrid o el Premi de les Lletres Neerlandeses, el guardó més important que es concedeix als Països Baixos i Flandes. Amb més de 50 títols publicats, el seu nom sona amb insistència com a ferm candidat al Premi Nobel de Literatura en els últims anys.
És un escriptor preocupat per l’europeisme i el nacionalisme i viu en constant nomadisme entre Holanda, Alemanya i l’Estat Espanyol. De fet, aquest esperit nòmada ha inspirat bona part de les obres. Desviació a Santiago és fruit de quinze anys de viatges a terres espanyoles, que va xafar per primera vegada en 1954 amb només 21 anys. Això sí, amb una concepció de viatger molt diferent a l’estereotip del turista. Els viatges que ens planteja Nooteboom ens traslladen a paisatges que arriben a l’ànima del lector.
Abans de Desviació a Santiago, Bromera ha publicat en la col·lecció «L’Eclèctica» dues novel·les d’aquest autor que viu bona part de l’any a l’illa de Menorca: La història següent i Perdut el paradís.
Pàgina web de l’autor