Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Història de la Ribera I. De vespres de les Germanies fins a la crisi de l'Antic Règim [segles XVI-XVIII]L'escenari i els protagonistes

Com deia Joan Fuster: «Som el que ara som perquè abans vam ser el que fórem. I això ho hem d’aclarir. Per a assentir-hi o per a dissentir-hi». Des d’aquesta perspectiva, Història de la Ribera ens incita a mirar enrere i facilita que ens coneguem millor i puguem concebre el nostre futur d’una manera més madura i lliure. Aquesta obra és una modalitat poc practicada d’història local, a mig camí entre la microhistòria i les històries generals. L’àmbit d’estudi, una comarca rural, possibilita la detecció de processos que passen desapercebuts en altres obres i compensa l’hegemonia de les ciutats en els llibres d’història.

En aquest primer volum, Història de la Ribera. L’escenari i els protagonistes, que abasta del segle xvi al xviii, s’hi exposen les transformacions del paisatge, sobretot les nombroses riuades del Xúquer; també s’hi analitza l’organització del territori (la gènesi d’una noció comarcal i la consolidació dels termes municipals), així com l’evolució demogràfica (el creixement de la població, la seua concentració en els grans pobles i la despoblació de llogarets).

Autor/a: Tomàs Peris
Núm. col·lecció: 1
Pàgines: 254
ISBN: 9788476606582
Format: 21 × 29,5 cm
Coberta: Enric Solbes

Alertes

Vull rebre informació sobre: