Tot ésser humà és un exiliat en algun moment de la vida. Diversos creadors han sentit l’alé de la persecució, de la pèrdua, de la diàspora a la seua pell o sota la seua creació en algun moment. Els refugiats formen part del present, passat i futur de la història de la humanitat. El desterrament no sols afecta d’una manera física, i la política sempre hi té a veure.
Aquest llibre –finalista del Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta– es converteix en una crida contra la desmemòria, un recorregut a través dels creadors perseguits, dels refugiats i dels exiliats, passats i presents. La inactivitat política davant de l’actual crisi dels refugiats sirians provoca la crispació entre molts ciutadans que es pregunten si som part d’una societat amnèsica o si la humanitat s’ha tornat cega davant d’un nou drama humà. Textos com aquest són una porta oberta a l’esperança.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Josep Ballester (Alzira, 1961) treballa de professor de literatura a la Universitat de València i ha conreat diversos gèneres literaris. És autor dels assajos Joan Fuster: una aventura lírica (1990); Temps de quarantena. Cultura i societat a la postguerra (1992 i 2006); La poesia catalana de postguerra al País Valencià (1995) o L’educació literària (1999 i 2007). Ha publicat uns quants poemaris, entre els quals destaquen Tatuatge (1989), Premi Ausiàs March; L’holandés errant (1994), Premi Ciutat de Palma; La mar (1997), Premi Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre, i L’odi (Bromera, 2005), Premi Ciutat de València i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians. També és autor de la novel·la El col·leccionista de fades, Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira.