Com ens enganyem

PREMI D'ASSAIG MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA 2006


Un dels aspectes més paradoxals i inquietants de la societat actual és la necessitat d’autoenganyar-nos que solem sentir els humans quan cometem errors. La cultura contemporània no sols no estimula intel·lectualment la ciutadania, sinó que, ben al contrari, aquieta els ànims i adorm les consciències. És per això que s’aconsegueix «silenciar» qüestions d’una transcendència enorme, com és el cas del genocidi de Rwanda, que va ocórrer a la vista de tots sense que, en realitat, ningú el veiés. De la mateixa manera, ara anomenem intervenció humanitària allò que era una declaració de guerra, i un assassinat d’innocents es coneix com a guerra contra el terror.
La ceguesa voluntària ens porta, no a arreglar les coses, sinó a afirmar que s’han arreglat; no a denunciar les injustícies, sinó a minimitzar-les; no a intervenir decididament en la defensa de la dignitat humana en els indrets on es produeixen transgressions flagrants dels drets humans, sinó a mirar cap a un altre costat.

 

Autoria: Joan Garcia del Muro
Núm. col·lecció: 15
Pàgines: 200
ISBN: 9788498242003
Format: 15 x 23,5 cm
Coberta: Enric Solbes

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Joan Garcia del Muro

Joan Garcia del Muro (Lleida, 1961) és filòsof i està considerat un dels assagistes més guardonats en literatura catalana. Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona, treballa de professor a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i a l'Institut Obert de Catalunya. Ha publicat diversos llibres i ha rebut premis com el Premi Joan Fuster d'assaig, en dues ocasions, amb Ficcions còmplices i Soldats del no-res. També destaquen els títols Good bye, veritat (Premi Josep Vallverdú), El pensament ferit (Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta) i Com ens enganyem (Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta).