Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Són els nostres amos i nosaltres els seus esclaus. Com els paràsits manipulen el comportament

Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.

Una obra entenedora que vincula l’oxigen a certes malalties neurodegeneratives, com l’Alzheimer o la demència.

Que un organisme extern (un virus alienígena, un fong mutat o un ésser estrany) controle el cos i la voluntat dels éssers humans, vius o morts és un dels temes més recurrents en la ciència-ficció. Un paràsit amb la capacitat d'anihilar el nostre control corporal o modificar les nostres accions ens aterreix. Per sort, això només passa a la ficció: Alien, The last of us o The strain només són productes cinematogràfics, no sembla possible en la realitat. O potser sí? De fet sí que ho és: els paràsits reals manipulen el comportament de moltes espècies d’animals com ara formigues, ocells, peixos, gats, hienes... i també dels humans.

A Són els nostres amos i nosaltres els seus esclaus veurem com els paràsits actuen sobre els animals i humans. José Ramón Alonso explica d'una manera amena i accessible com i per què els paràsits poden arribar a convertir un ésser viu funcional en poc més que un esclau.

 «A través de les particularitats que envolten una molècula tan comuna com l’oxigen, he provat d’evidenciar les fal·làcies que ens envolten (natural equivalent a saludable, químic igual a perjudicial), així com de transmetre el valor de la investigació en ciència bàsica i com d’apassionant és la recerca i el món químic.»

Autoria: José Ramón Alonso
Núm. col·lecció: 46
Edat: Des de 16 fins a 99 anys
Pàgines: 216
ISBN: 9788413585086
Format: 15 x 23 cm
Enquadernació: Tapa dura
Coberta: Carles Barrios

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra