PREMI EUROPEU DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA ESTUDI GENERAL
Els gens que mengem ens introdueix en el món de la biotecnologia d'aliments. Des de fa mil·lennis l'espècie humana ha fet ús dels éssers vivents no sols com a font d'alimentaicó sinó també com a agents modifcadors dels mateixos aliments. La biotecnologia actual empra les tècniques de l'enginyeria genètica per tal de modificar racionalment els organismes i millorar la qualitat i el rendiment dels processos. L'obra ens explica de forma senzilla les tècniques utilitzades al laboratori i presenta un complet panorama dels resultats obintuguts en el camp de les fermentacions, l'agricultura o la ramaderia. És una excel·lent mostra de com enfocar serenament i rigorosament el debat actual sobre els beneficis i riscs de les noves tecnologies.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Daniel Ramón és un biòleg valencià especialitzat en la biotecnologia dels aliments. Doctor en Biologia, ha treballat com a professor ajudant al Departament de Microbiologia de la Universitat de València i com a investigador al Departament de Genètica de la Universitat Agrícola de Wageningen (Països Baixos) i a l'Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). També ha exercit de coordinador nacional de Ciència i Tecnologia d'Aliments del CSIC i de coordinador regional del CSIC de la Comunitat Valenciana. Des del 2002 és catedràtic de Tecnologia d'Aliments en la Universitat de València.
La seua tasca de recerca li ha valgut reconeixements com el Premi Nacional d'Investigació Juan de la Cierva, el Premi Internacional Hipòcrates i la Medalla al Foment de la Invenció de la Fundació García Cabrerizo. A més, amb el llibre Els gens que mengem va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.