Cèl·lules mare, l'esperança de la biomedicina
«Vull escriure un llibre de reflexió, un xic provocador si cal, després d’escoltar, astorat, un nombre abundant de bajanades sobre les cèl·lules mare i la diabetis.» Amb aquesta claredat ens mostra Ramon Gomis les seves cartes. Avui, la vida de les persones que pateixen diabetis és molt més còmoda que fa trenta anys. I molt més fàcil, el control metabòlic de la malaltia. Però des del descobriment de la insulina cap dels avenços de la biociència ha curat encara una persona amb diabetis. Per què? Els experiments amb cèl·lules mare en són la solució?
La medicina i la ciència només s’aprenen fent un esforç per contestar aquelles preguntes que plantegen tant els malalts com els experiments. En l’exercici de respondre-les és quan avancem en el nostre saber. Conscient d’això, L a fi de la diabetis?, escrit des de l’experiència i amb optimisme, reflexiona obertament sobre un tema de gran actualitat.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Ramon Gomis (Reus, 1946) és un metge endocrinòleg i dramaturg català. Llicenciat en Medicina, es va especialitzar en endocrinologia i nutrició. Fou cap de la Secció de Diabetis i del Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Clínic de Barcelona. El 2008 fou nomenat director de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica. També ha sigut director de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i del Centre d'Investigacions Biomèdiques en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (Ciberdem). Des de 2002 és professor a la Universitat de Barcelona. Entre les seues obres destaquen el llibre La fi de la diabetis? i les obres de teatre La petita història d'un home qualsevol i Un capvespre al jardí.