PREMI EUROPEU DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA ESTUDI GENERAL
Com aprenem? Tots tenim algun talent? Què vol dir que el cervell és plàstic? Què diferencia la ment de les dones de la dels homes? Es pot mantenir l’amor romàntic a llarg termini? Aquestes són algunes de les preguntes sobre el misteriós funcionament del cervell humà –òrgan extremadament complex– a les quals l’obra Descobrint el cervell dóna resposta.
Amb un llenguatge amé i accessible, l’autor d’aquest llibre explica, entre altres qüestions, l’enorme potencial del cervell com a font de salut, així com els límits borrosos d’allò que aquest òrgan entén com a realitat. I és que els cent mil milions de neurones no tenen inconvenient a falsificar la realitat perquè siga coherent. De fet, les investigacions recents en neurociència asseguren que, per al cervell, tan sols és rellevant la nostra supervivència, i no la veritat.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Antonio Rial (Cadis, 1963) és un periodista especialitzat en Neurociència. Doctor en Medicina a l'àrea de Neurociències i en Comunicació Audiovisual, des del 2017 edita i presenta l’edició matinal de l’informatiu d’Andalusia de RNE.
Com a divulgador científic, ha col·laborat en diversos programes de ràdio i ha presentat alguns programes sobre ciència. La seua tasca de difusió l’ha fet mereixedor de reconeixements com el Premi de Periodisme Científic Concha García Campoy o el Premi Andalusia de Periodisme, entre altres. Amb Descobrint el cervell va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.