Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Bromera col·labora un any més en la Nit d’Escola Valenciana

23 de Novembre de 2023

Celebrem 40 anys de la Llei d’Enseyament i Ús i Ensenyament del Valencià, un marc legal que va permetre l’inici de l’escolarització en valencià. Des de Bromera hem celebrat aquesta fita juntament amb Escola Valenciana celebrant la seua nit el passat dissabte a Cocentaina.

Bromera col·labora un any més en la tasca de la Nit d’Escola Valenciana, una de les entitats més implicades en la promoció del valencià tant a l’escola, com en la resta d’àmbits. Aquest suport es tradueix en la donació a Escola Valenciana d’un 0,5% de la venda dels nostres llibres de text.

Des de l’equip de Bromera volem agrair a l’organització dels premis de la Nit d’Escola Valenciana per la seua labor de normalització de la nostra llengua. Volem fer una menció especial a la guanyadora del Guardó “Josep Vicent Garcia” a la Trajectòria Individual: Rosa Serrano i Llàcer; i a la Fundació Full, guanyadora del Guardó a l’Ús Social del Valencià.

Rosa Serrano és escriptora de narrativa infantil, traductora i una editora remarcable. Fou una de les fundadores de l’Escola Gavina l’any 1975, centre pioner en l’ensenyament en valencià, on va treballar com a mestra i bibliotecària. El 1990 posà en marxa l’editorial Tàndem, amb col·leccions com «La Bicicleta Negra», entre altres, i la gran producció novel·lística de l’escriptor Enric Valor. 

A més, ha sigut presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià en diverses ocasions i membre del Consell Valencià de Cultura entre els anys 1998 i 2002. És autora d’una vintena de títols de narrativa infantil i juvenil, llibres de text i de divulgació lingüística.

D’altra banda, FULL Fundació pel Llibre i la Lectura és una entitat que té per objecte la promoció del llibre i de la lectura com a instruments de difusió i transmissió de la cultura, així com aconseguir que es desenvolupe el Pla Valencià de Foment de la Lectura.