Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Bromera ret homenatge a Isabel-Clara Simó a Alcoi

21 de Febrer de 2022


Alcoi va acollir el dijous passat, 17 de febrer, un acte en honor a Isabel-Clara Simó, escriptora i filla predilecta de la ciutat. En aquest homenatge van participar la seua filla Cristina Dalfó, la periodista Ester Vizcarra, l’escriptor Carles Cortés i l’editor de Bromera, Josep Gregori.

La ciutat es va bolcar en l’acte, organitzat per Bromera amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià i l’Ajuntament d’Alcoi, i que va comptar amb l’actuació musical d’Andreu Valor. La casa de cultura es va omplir de personalitats del món cultural alcoià, representants de l’Ajuntament de la localitat i lectors i lectores d’Isabel-Clara Simó que no van voler perdre l’oportunitat d’homenatjar l’escriptora.

Gregori va remarcar la fortalesa i l’energia d’Isabel, una escriptora que va aconseguir guanyar-se l’estima i el respecte dels lectors, i això no va agradar gens a una part de la crítica. «Isabel no escrivia llibres per a donetes, eren obres de vegades complexes, dures o difícils, però que arribaven a un públic molt ampli», va remarcar l’editor.

Cristina Dalfó va ser qui va posar la nota més emotiva a l’acte, recordant la seua mare. Dalfó va destacar de la seua mare que era una dona incansable i treballadora. Escrivia tots els dies de l’any i durant una època va ser capaç de dirigir la revista Canigó, fer classes de Filosofia i escriure. Recorda, amb estima, especialment el moment en què fou nomenada filla predilecta d’Alcoi.

Al seu torn, Carles Cortés va explicar com ha sigut el treball d’edició de L’inesperat i altres contes, un recull que inclou contes inèdits que Isabel-Clara Simó va escriure pràcticament fins a l’últim dia abans de morir i que es van trobar al seu ordinador personal. El resultat és un llibre que retrobarà els lectors i lectores amb la Isabel irònica, divertida però també amb la filòsofa que era. A partir del 23 de febrer es podrà trobar a totes les llibreries.

L’acte es va celebrar en el marc de l’estrena a Alcoi de l’adaptació teatral de Júlia, representada per la companyia La Dependent. Des del passat 15 de febrer, aquesta adaptació, a cura de Gemma Miralles, es pot trobar a totes les llibreries. A més, des del dia 9 de febrer es pot trobar també la reedició d’El meu germà Pol, ara dins de la sèrie Els llibres d’Isabel. Als dos, s’hi suma la publicació el dia 23 de febrer de L’inesperat i altres contes. I és que a Bromera, febrer és el mes d’Isabel.