Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Lectures per a explicar el coronavirus i altres virus als nostres

19 de Gener de 2021

Lectures per a explicar el coronavirus i altres virus als nostres
La literatura és una gran aliada per a explicar als nostres temes complicatas o delicats així com moments clau de la nostra història. No hi ha dubte que els temps de coronavirus i confinament reuneixen totes aquestes característiques i, per això, recòrrer als llibres a casa i a l'aula ens pot resultar de gran ajuda per a explicar la pandèmia. A continaució et mostrem una tria de lectures per a explicar el coronavirus i altres virus per a tots els públics i edats. Es tracta d'històries que ens ajuden a aproximar-nos a la realitat que ens ha tocat viure, a entendre-la i, fins i tot, a aprendre d'ella i eixir-ne reforçats. 


Llibres per a explicar els virus als més menuts

El virus blau, de Gemma Armengol i Òscar Julve

En la nova aventura de la col·lecció "Els animals del jardí", la marieta Antonieta i els seus amics van d'excursió al bosc. Allí, trobaran unes flors precioses que faran que la marieta Antonieta es torni de color blau! Si no volen acabar totes contagiades, les bestioles hauran de mantenir-se ben separades i caldrà que es rentin bé les mans, clar!

A partir de 6 anys.
llibres per a explicar els virus als més menuts





Lectures sobre coronavirus per a primària

Empar i el xungovirus, de Fani Grande

De sobte, un virus molt perillós (un autèntic xungovirus) fa que tot el món es tanque a casa per a fer la quarantena. Empar fa classes per Internet, queda amb la gent per videoconferència i escriu un diari per a entendre què passa. Un llibre tendre i divertit per a riure, emocionar-se i comprendre una de les experiències més importants del nostre temps.

Fani Grande s’adreça al públic infantil per a donar testimoni del confinament, explicar els conceptes bàsics sobre l’epidèmia i aportar una visió didàctica, divertida i emotiva de la situació

Inclou activitats digitals i un fragment descarregable!

A partir de 8 anys.

lectures virus primària




Lectures sobre COVID-19 per a segon cicle d'ESO

Generació C. Conviure amb la pandèmia, d'Enric Senabre Carbonell

Al final del 2019 es va descobrir una pneumònia d’origen desconegut a Wuhan (Xina). Al cap de poques setmanes, la ciència havia identificat el nou coronavirus que provocava la COVID-19. En pocs mesos, l’epidèmia arribà a tots els racons del planeta i s’hagueren de dur a terme confinaments massius per a evitar contagis i morts. L’economia va entrar en una crisi sense precedents i es despertà un profund sentiment de por, perplexitat i ràbia. Quin món ens espera a partir de la pandèmia? Quins fonaments ètics necessitem per a combatre la crisi i construir una normalitat alternativa, més justa i solidària, que ens permeta estar més preparats davant de reptes globals tan grans?

Es tracta d'un assaig filosòfic per a joves sobre la pandèmia on trobareu idees per a encarar una normalitat alternativa. De l’autor de L’infinit a les teues mans.

Amb activitats digitals, idees per a treballar a l'aula i un fragment descarregable!

A partir de 14 anys.

lectures coronavirus pandèmia eso secundària

Com podeu veure, es tracta d'aproximacions molt diferents a la realitat que estem vivint en forma de conte infantil, diari personal i assaig juvenil. Per a tots els gustos i totes les edats!