Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Pugen els índexs de lectura a les nostres comarques

02 de Juliol de 2019

Segons un estudi elaborat per Conecta Rerearch&Consulting, el percentatge de població que llegeix llibres almenys una vegada al trimestre ha augmentat nou punts des de 2010, fins arribar al 68'3% en 2018. A més a més, els resultats indiquen que les àrees de València i Alcoi-Gandia tenen una major proporció de lectors de llibres, del 76% i el 72%, respectivament.

La consulta, que s'ha realitzat a través de 1.200 entrevistes telefòniques, reflexa que la ratio de lectores en les nostres comarques se situa en un nivell molt similar a la del conjunt d'Espanya. De fet, és lleugerament superior en la lectura de llibres.

Tanmateix, només el 3% de lectors valencians ho fa habitualment en aquesta llengua. Es tracta de lectors i lectores localitzats, sobretot, en les zones de Castelló i Alcoi-Gandia. Si parlem de lectures ocasionals en valencià, el percentatge augmenta fins al 44%. Amb tot, un 5% dels enquestats afirma que l'últim llibre que ha llegit estava escrit en valencià, fet que suposa un increment de dos punts respecte a 2011, data de l'anterior estudi.

En aquest sentit, els experts recomanen centrar els esforços dels plans de foment de la lectura en difondre la lectura com una activitat plaent, d'oci, en lloc de com una obligació. Així mateix, es demanen polítiques que ajuden a visibilitzar la producció literària en la nostra llengua per trencar les barreres amb el públic lector.