Bromera lamenta la gran pèrdua per al món de la literatura que suposa la mort de Carme Miquel, una de les autores més reconegudes de la literatura valenciana contemporània, a més d’una persona afable i generosa. A Bromera hem tingut el plaer d’haver treballat amb ella durant molts anys i sempre hem tingut la sort de comptar amb la seua inestimable col·laboració. Ens ha deixat una de les escriptores valencianes més llegides del nostre temps, una persona humil i senzilla que recordarem a través de la seua extensa obra, composta per més d’una trentena de llibres dirigits tant al públic juvenil com adult, així com una trajectòria de treball incansable en múltiples iniciatives socials i una vida dedicada a la defensa i la promoció de la nostra llengua.
L’obra de Carme Miquel ha estat reconeguda amb guardons com el Premi Samaruc de l’Associació de Bibliotecaris Valencians o el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. A Bromera ha publicat, entre d’altres, el relat infantil Uns papers en una capsa,l’obra juvenil L’amenaça de les grues, i Aigua en cistella, títol amb el qual va aconseguir l’esmentat Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. Aquesta obra, a més a més, ha sigut reeditada més de deu vegades i compta amb més de 19.000 exemplars venuts.
La seua trajectòria també ha estat homenatjada amb guardons com el Premi d’Honor Jaume I per les seues actuacions en el camp cívic i cultural o el Premi Isabel Ferrer per la seua defensa de l’educació en igualtat i en la llengua pròpia, i va ser nomenada Miquelet d’Honor per la Societat Coral El Micalet de València. Recentment, ha rebut el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura per tota una vida dedicada al valencià, ja que l’escriptora va ser una de les pioneres en l’ensenyament de la nostra llengua, al qual ha dedicat més de quaranta anys.
Finalment, cal destacar el vessant social del seu treball, que mai va deixar de costat, impulsant una gran quantitat d’iniciatives educatives relacionades amb els moviments de renovació pedagògica. Així, Carme Miquel va ser membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i del Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) Freinet. A més a més, va ser una de les fundadores d’Escola Valenciana –entitat que va presidir del 1990 al 1994– i de la Coordinadora d’Alumnes, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià (CAPPEPV).