Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XXX Premi Blai Bellver de Narrativa

Obra guanyadora

Raons de sang i foc

Pep Castellano

tl_files/autors/PepCastellano.jpg

Descarrega la imatge ací

L'autor

 

Pep Castellano Puchol (Albocàsser, 1960) és pedagog, però ha fet de llaurador, de paleta, de cambrer, de pallasso i de mestre. Ara treballa de tècnic de formació a la Generalitat Valenciana i en les hores lliures explica contes amb Canto Nieto. També participa com a col·laborador en programes de ràdio, en la premsa escrita i manté el bloc A l'ombra del prat.
Ha publicat una trentena de llibres, la majoria de literatura infantil i juvenil, tot i que també ha fet alguna incursió en la narrativa per a adults. De la seua obra podem destacar: Marta Martí, la reina del rodolí (Bullent), Thora i l'anell de la sort (Bromera) o El rap de la gallina Carolina (Bullent).També ha guanyat alguns premis, com ara el Samaruc, amb L'herència dels càtars, el Ciutat de Borriana, amb Habitació 502, l'Enric Valor, amb Ferum de silenci, el Ciutat de Torrent, amb L'ull de la boira (amb Ximo Roca), el Josep Pascual i Tirado, amb Dotze contes i mig, el Carmesina, amb Els pirates no ploren, o el Vicent Silvestre d'Alzira, amb Bernat, un científic enamorat.

 

 

L'obra


Raons de sang i foc
és la història d’una jove a qui li ha tocat viure la guerra de la Germania en la misèria més absoluta i en el col·lectiu pitjor parat. La protagonista es veu embolicada en un assassinat, en un secret cruel que no pot compartir amb ningú, ni tan sols amb la persona a qui més estima. A més hi ha la guerra, que engreixa la intolerància dels poderosos. A les víctimes sembla que només els queda deixar-se arrossegar per la inèrcia del terror, lluny de la passió i el desig, lluny de les ganes de viure. Ella, però, farà tots els possibles per alçar el cap i demostrar que, tot i les condicions adverses que la vida li presenta, pot fer callar les raons de sang i foc, i fer florir l’amor.


Declaracions de Pep Castellano

 

«Estic molt content! Encara no he acabat d'assumir que he guanyat el Premi Blai Bellver de Xàtiva. Supose que amb el temps ho aniré paint, però de moment encara estic en un núvol. Estic molt agraït al jurat per haver triat el meu llibre i deixar-me formar part de la nòmina d'escriptors que han guanyat el premi en edicions anteriors.»

«Raons de sang i foc està ambientada a principis del segle XVI en plena guerra de la Germania, però no és una novel·la d'història. He triat aquesta guerra com un decorat, simplement. I ho he fet perquè a mi em costa molt destriar entre els bons i els dolents, donat que sembla que tots estiguen sobrats de raons. Els personatges de la novel·la també van carregats de raó, però sovint els falten habilitats socials per a defensar-la. La novel·la vol posar l'èmfasi a les relacions interpersonals, a les dificultats que ens posa la vida, o que ens anem posant nosaltres, per a comunicar-nos d'una manera eficaç. Amb la Germania de fons, m'era més fàcil que els personatges s'explicaren, o no, com jo volia.»