Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

V Premi de Poesia Ibn Jafadja

Obra guanyadora


Batalles de Sardenya

 

 

Iban L. Llop

 

 

tl_files/autors/IbanLLLop.jpg

Iban L. Llop
DESCÀRREGA

(JPG, RGB, 300 dpi, 398 Kb)

Iban L. Llop

Iban L. Llop (Borriana, 1975) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Ha exercit com a professor a diverses universitats de Nàpols. Des de l’any 2007 és professor de llengua i literatura catalana a la Universitat de Sàsser (Sardenya). Pel que fa a la producció literària, ha publicat els poemaris Crònica de Calàbria (2009), Premi Alfons el Magnànim de poesia; Llibre de Nàpols (2003), Premi Ausiàs  March; Blue Hotel (2000), Premi Miquel Àngel Riera; Pell de salobre i Fustes Corcades. També ha col·laborat amb l’Institut del Cinema Català en la traducció de guions cinematogràfics i ha traduït de l’italià l’obra dramàtica Passos lleugers de Dacia Maraini, així com alguns poemes de Giorgio Caproni per a la revista Caràcters. 

 


Batalles de Sardenya

Odissea XIII

Si la vida fóra aquesta vesprada,
el núvol immens que anul·la les ombres,
l’última onada abans de la tempesta.

Si la vida fóra aquest aneguet
De color roig, l’estrella soterrada,
el soldat abandonat, sense exèrcit.

Si la vida fóra l’ara, l’ací,
el color greu que se li posa al mar,
les petjades d’algú sobre la sorra.

 

 

Declaracions d’Iban L. Llop

«Batalles de Sardenya és un llibre que amb forma una trilogia sobre l’experiència italiana amb Llibre de Nàpols i Crònica de Calàbria. Entec la poesia, la literatura, com un viatge, o millor dit, com un company de viatges i és això el que és Batalles de Sardenya, un recorregut a través dels records, de la literatura, de les experiències quotidianes.»

«El poemari està dividit en quatre parts: Derrotes, La veu dels altres, Cròniques de la SP42 i Batalles de Sardenya, que dóna nom al recull. L’espurna per començar l’escriptura va ser una paraula, derrota, i el doble significat del mot: ‘resultat desfavorable en una guerra, competició... i el relatiu a la trajectòria d’una nau’. És a partir d’aquesta paraula que he intentat bastir tot el poemari, intentant l’equilibri entre la batalla, la derrota i el viatge com a recerca o com a fugida».