Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

III Premi de Teatre Infantil «Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent»

VII Premi de Narrativa Eròtica LA VALL D'ALBAIDA - EDICIONS BROMERA

Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal

Verdedicte 2000

 


III Premi de Teatre Infantil
«Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent»Aquest singular certamen està dotat amb 600.000 pessetes

Una obra sobre el nazisme guanya el III Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal

L’escriptor català Quim Canals ha resultat guanyador de la tercera edició del Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal – Ciutat de Carcaixent per la seua obra Nassos, nassos, nassis. El text guardonat es desmarca de les temàtiques habituals en aquest tipus de certàmens i, amb un marcat caràcter social, reivindica temes com la tolerància i el pacifisme en un to de tragicomèdia. L’autor rebrà un premi de 600.000 pessetes, a més d’un trofeu realitzat per l’escultor Boqueta, i l’obra serà publicada la pròxima primavera dins la col·lecció «Micalet Teatre» d’Edicions Bromera. Aquest certamen, patrocinat per l’Ajuntament de Carcaixent, és un dels més ben dotats econòmicament de tot l’Estat dins la modalitat de teatre infantil.

Allunyat de móns màgics o llegendaris, Nassos, nassos, nassis conta la història d’un país on conviuen pacíficament ciutadans que tenen el nas vermell i d’altres que el tenen verd. Un dia, però, esclata una forta crisi econòmica que sacseja la vida social d’aquest estat i fa perillar la pau. L’empresari Fums, aclaparat per una situació que posa en perill els seus interessos, recapta l’assessorament de Pit, cap de la Colla dels Nassis Vermells, el qual atribueix la causa de la crisi als ciutadans de nas verd. Més enllà de la reflexió a l’entorn de l’última guerra mundial, Nassos, nassos, nassis planteja qüestions ètiques de molta actualitat.

Quim Canals (Barcelona, 1943) és professor de llengua. Als anys seixanta va formar part de la històrica Agrupació Dramàtica de Barcelona. Amb el pseudònim Quim Daví ha publicat els llibres Mercat d’asfalt i La gravetat, de poesia, i la narració El límit dels rails. Recentment ha publicat un tercer volum de poesia —Naturalesa dels dies—, guanyador del premi Marià Manent. És autor de col·leccions de poesia visual que han estat exposades en diverses sales catalanes.

El jurat d’aquesta tercera edició el formaven l’escriptor i dramaturg Pasqual Alapont; Jaume Policarpo, actor, dramaturg, escenògraf i membre fundador de Bambalina Titelles; el professor Ramon Rosselló, responsable de l’Aula de Teatre de la Universitat de València; l’escriptor Pep Albanell, guanyador de la convocatòria de l’any anterior amb La draga Draga; i Isabel Gómez, regidora de l’Ajuntament de Carcaixent.


Top


© Edicions Bromera 2003