Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

IV Premi de Teatre Infantil «Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent»

Edicions Bromera - VI Premi de Teatre Infantil "Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent"

Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal

Verdedicte 2001

 


IV Premi de Teatre Infantil
«Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent»Una comèdia «gamberra i descarada» rep el Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal

Juli Disla rep el guardó, dotat amb 600.000 ptes.,
per l’obra
Castigats


L’actor i dramaturg Juli Disla ha estat guardonat amb el IV Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal - Ciutat de Carcaixent per l’obra Castigats, una comèdia que l’autor qualifica com a «gamberra i descarada, divertida i musicada». Disla ha rebut un premi de 600.000 pessetes, a més d’un trofeu realitzat per l’escultor Boqueta.

Aquest certamen singular, patrocinat per l’Ajuntament de Carcaixent, és un dels més ben dotats econòmicament de tot l’Estat dins la modalitat de teatre infantil. L’obra serà publicada la pròxima primavera en la col·lecció «Micalet Teatre» d’Edicions Bromera. El jurat d’aquesta convocatòria l’han format Pasqual Alapont, Quim Canals (guanyador de l’anterior convocatòria amb Nassos, nassos, nassis), Gemma Miralles i Isabel Gómez, regidora de cultura de l’Ajuntament de Carcaixent, que l’ha presidit.

Amb només 25 anys, Disla ha destacat en l’àmbit teatral per la publicació i l’estrena de diverses obres infantils i d’adults. El 1998 va rebre el premi Micalet per l’obra A poqueta nit i és fundador de la companyia professional Combinats. En Castigats, Juli Disla intenta acostar-se al món de l’antiheroi. Els protagonistes són infants imperfectes, amb manies i inquietuds incontrolables i comportaments aparentment erronis. Endinsats en un ambient fantàstic, descobreixen que totes les habitacions del càstig del món es comuniquen per passadissos secrets i que, aquests infants «dolents», han de corregir la seua falta controlats i guiats per l’antiheroi de tots els antiherois: Tirant Trumpet. En l’aventura del càstig s’aniran trobant amb personatges que els faran la vida impossible: Moltsulls i Mirona, Super Cagalló i Super Taca, Furga i Miss Boca...

Amb personatges extrems i extrovertits i amb un llenguatge que va des de l’absurd a la poesia passant pels concursos de televisió, Juli Disla reflexiona sobre el càstig com la solució als problemes i als malentesos. Al parer de l’autor, «el càstig impedeix la llibertat i la creativitat i no ens ajuda a arribar a l’objectiu final: l’educació dels més menuts».

Juli Disla (Aldaia 1976) és coautor d’altres obres de teatre infantil, com ara ....I perdona per les faltes d’ortografia o Espinacs. Ha participat també en muntatges com Swimming Pool, Un de sol, Dies d’ensalada, Cotxes o el recent Paraules a les butxaques.


Top


© Edicions Bromera 2003