Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

X Premi de Teatre Infantil «Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent»

Edicions Bromera - VI Premi de Teatre Infantil "Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent"

Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal

Veredicte 2009

 


X Premi de Teatre Infantil
«Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent»


L’illa del tresor.
 Història d’una obra de teatre

En L’illa del tresor l’autor ens presenta una obra de teatre dins d’una altra. Un grup d’alumnes prepara amb l’ajuda del seu professor un muntatge teatral per a representar en un festival de teatre. El text que trien per a representar és L’illa del tresor, el clàssic d’aventures de R. L. Stevenson, que tot just acaben de llegir. Els problemes però, comencen a sorgir des de l’inici, posant en perill la seua participació en el certament.

Didac Botella i Mestres

Dídac Botella i Mestres (València, 1976) és mestre d’escola. A més d’haver estudiat interpretació, ha escrit i realitzat diversos projectes teatrals en l’àmbit escolar. Moltes d’aquestes experiències han estat publicades a Aula, el suplement escolar del diari Levante-EMV. Des de fa uns anys desenvolupa un curs de teatre per a mestres anomenat «Performance a l’escola», on planteja la necessitat de revisar les pràctiques teatrals a l’escola per resoldre la participació desigual de l’alumnat envers els muntatges que es duen a terme als centres educatius. curs de teatre per a mestres anomenat «Performance a l’escola». La seua mare Conxa –professora de secundària i directora de teatre– i la seua germana Martina –professora de BBAA i escenògrafa de la sala de teatre independent  Teatro de los Manantiales (València)– l’assessoren constantment, col·laborant d’una manera activa en tots els projectes que emprén relacionats amb el teatre.

Declaracions de Didac Botella

«Mai abans no havia guanyat cap premi literari i, per això, és certament emocionant aquesta notícia. Més enllà del reconeixement que això suposa però, aquest premi té un significat especial per a mi ja que és precisament amb aquesta obra que, d’una manera pràcticament inconscient, vaig endinsar-me en la recerca de noves pràctiques teatrals que ajuden a resoldre una problemàtica crònica del teatre escolar tradicional: la participació desigual de l’alumnat envers els muntatges.»

«Vaig escriure i estrenar aquesta obra ara fa tres anys, amb els alumnes de 5è del CEIP Ramiro Jover (València) i el curs passat la vaig reposar amb els alumnes de 6è del CEIP Covalta d’Albaida, fent les adaptacions pertinents. Ambdós projectes foren d’una intensitat educativa, dramàtica i emocional fora de registre. Així doncs, pensar que aquest muntatge –inici d’un viatge tant apassionant i origen de tants records i moments inoblidables– serà publicat, m’omple d’un goig tant elevat que m’és impossible de descriure: és el regal més gran que ningú no em podia fer.»


Top


© Edicions Bromera 2009