Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

I Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca

Premis Ciutat d'Alzira 2006 - Roberto García - EDICIONS BROMERA

I Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca


Obra guanyadora
Combustió

Roberto García


Roberto García


(JPG, RGB, 300 dpi, 396 Kb)

Roberto García

Roberto García (València, 1968), titulat per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València, és autor i director escènic. Ha escrit, entre altres, Salsa Kurda, Òxid, Perfect i Pica, ratlla i tritura (Premi Max Aub al Millor Autor i Millor Actriu dins dels Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana). És coautor, amb

Carles Alberola, de la comèdia Besos –distingida amb el Premi Max, el dels Escriptors Valencians i el del Millor Espectacle en els Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana–, i de les obres L’any que ve, Joan el Cendrós, Spot o 23 centímetres. A més, ha treballat com a guionista en diversos programes de televisió com Moncloa, ¿dígame? o AUTOinDEFINITS. Algunes de les seues obres han estat editades.


Combustió

Aquesta obra va estar definida pel jurat com una fusió d’ironia i patetisme amb un gran sentit de l’humor i un llenguatge molt concís.

Combustió planteja un joc neuròtic a través d’una trama urbana: de la mateixa manera que cinc insignificants peces d’un joc de construccions poden generar 447.211 formes diferents, cinc insignificants actes humans poden provocar 447.211 obsessions diferents. La nostra ment és tan capaç de projectar arquitectures meravelloses com de fer lectures malaltisses de la realitat que ens envolta. Així, aquesta obra ens presenta personatges estranys, relacions obsessives, diàlegs escrits per un sismògraf abans d’un terratrèmol... En definitiva, això és l’obra: el caos guanya la partida a l’arquitectura i els fantasmes devoren les nostres neurones.


Veredictes PLCA 2001Pàgina


© Edicions Bromera, 2006