Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre

Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2007 - Dolors Garcia i Cornellà - EDICIONS BROMERA

XII Premi de Narrativa Infantil
Vicent SilvestreObra guanyadora
Marvin, l’enllustrador de sabates


Dolors Garcia i Cornellà
 
 


Dolors Garcia i Cornellà
 


(JPG, RGB, 300 dpi, 392 Kb)

Dolors Garcia i Cornellà

Dolors Garcia i Cornellà (Girona, 1956) és psicòloga i treballa de tècnica d’Educació a l’Ajuntament de Girona. L’any 1985 va guanyar el seu primer premi literari, el Just Manuel Casero, amb el llibre Albert, cosa que la va decidir a dedicar-se intensament a la literatura. Des d’aleshores s’ha dedicat a la literatura infantil i juvenil i ja té uns quaranta llibres publicats, així com una desena de premis literaris, entre els quals hi ha el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003 per L’esclau del Mercadal (Bromera, 2004), el Folch i Torres i el Lola Anglada de contes en dues ocasions, el Joaquim Ruyra de literatura juvenil o l’Alfaguara-Voramar.

Entre els seus llibres, destaquem Canya Plàstica, El drac de Bagastrà, L’atzur màgic de l’enigma, La nit de les dues-centes mil llunes, Sense cobertura, Contes d’estar per casa, Els brons a les Fondalades Tenebroses, La por que no s’acaba mai i L’esclau del Mercadal.

A banda de dedicar-se a l’escriptura, l’autora visita cada curs moltes escoles per conversar amb els joves lectors, ha organitzat tallers de creació literària, col·labora esporàdicament amb diversos mitjans de comunicació i du a terme una campanya de promoció a la lectura als centres escolars.

Més informació: www.dolorsgarciaicornella.com
 


Marvin, l’enllustrador de sabates

En Marvin és un nen que viu a Chichicastenango (Guatemala) i es veu obligat a treballar d’enllustrador de sabates per ajudar la seua família, ja que no té massa diners. Marvin només té set anys, però com que és el major de cinc germans i ha de treballar, no pot anar a l’escola ni fer la majoria de coses que fan els nens de la seva edat.

Aquesta història acosta als joves lectors de l’anomenat Primer Món la difícil realitat amb què molts infants han de conviure diàriament, ben allunyada de la nostra.


Declaracions de Dolors Garcia i Cornellà

«He viatjat dos cops a Guatemala, un país que t’entra al cor per la porta gran. Al costat d’uns paisatges bellíssims i impressionants, hi discorre, per a molts dels seus habitants –especialment els infants– una vida molt difícil, insegura, mancada de confort i d’estabilitat.»

«Chichicastenango és un poble preciós del centre de Guatemala. El seu mercat setmanal té un gran atractiu per als turistes i és una font d’economia per als seus habitants. Allà hi vaig veure molts Marvins, petits enllustradors de sabates que corren tot el dia amb la seva caixa de fusta buscant les sabates dels turistes per netejar.»

«Penso que els nostres nens i nenes han de saber que hi ha altres nens i nenes que, als set anys, en lloc d’anar a l’escola, no tenen més remei que treballar de les vuit del matí a les vuit del vespre. I explicar-ho en un conte crec que és una bona manera de fer-los arribar aquesta realitat.»


Veredictes PLCA 2001Pàgina


© Edicions Bromera, 2007