Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

V Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil

XI Premis Ciutat d'Alzira 1998 - Pasqual Alapont- EDICIONS BROMERA

Joan Pla

Foto guanyador 8,5x9 cm, a 250 dpi, color, format JPG (131 kb) 
 

V Premi Bancaixa
de Narrativa Juvenil


Finalista amb la novel·la
Obri'm un portal                                          

Guanyador amb la novel·la
Mirant la lluna

Logo Narrativa Juvenil
 

Pàgina anterior

ARGUMENT

Mirant la lluna sembla, a primera vista, una història d’amor entre un jove i una jove molt diferents en tot: estatus social, manera de pensar, sensibilitat, etc. Òscar és firaire i està acostumat a la vida dura del carrer, a guanyar-se el pa dia a dia. Sílvia, en canvi, forma part d’una família acomodada i estudia en un col·legi de monges. Viuen en mons llunyans i, en principi, no semblen personatges destinats a conéixer-se. L’atzar, però, no ho vol així.

Una poderosa i sospitosa empresa que es dedica a activitats il·legals relacionades amb el tràfic de drogues s’ha establit en terrenys veïns al col·legi de monges. Comença a faltar l’aigua, es tallen arbres, els veïns es revolten... Els problemes s’agreujaran cada vegada més, i la parella es veurà obligada a prendre-hi partit.

Amor, acció, gelosia, amistat, intriga i l’atzar, que sembla governar-ho tot, són els principals ingredients d’aquesta novel·la.


CURRÍCULUM

JOAQUIM G. CATURLA (Alacant, 1951) és llicenciat en filologia hispànica i catedràtic d’institut. Des de ben prompte es va sentir atret pel fenomen de la literatura de transmissió oral, fet que el va dur a recollir les Rondalles de l’Alacantí (1985) i, més tard, les Rondalles del Baix Vinalopó (1987).

A més de la literatura de tradició oral, Joaquim G. Caturla ha conreat la literatura infantil i juvenil en títols com La cova del llop marí (1989), Tot l’estiu per davant (1992), Julieta i el caragol màgic (1993, Premi Empar de Lanuza), La penya dels Pirates (1998) i Les bruixes del Cabeçó d’Or (2000).

Dins del camp de la literatura per a adults ha publicat els llibres de relats Els colors de la solitud (1996) i Les quatre edats d’Eros, un llibre amb el qual obtingué l’any 1995 el Premi de Narrativa Eròtica La Vall d’Albaida. L’any 1998 aconseguí el Premi Enric Valor de Novel·la amb l’obra La casa de les flors.