Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XIII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil

Premis Ciutat d'Alzira 2008 - Francesc Gisbert - EDICIONS BROMERA

XIII Premi Bancaixa
de Narrativa JuvenilObra guanyadora
La llegenda del corsari


Francesc Gisbert
 
 


Francesc Gisbert
 


(JPG, RGB, 300 dpi, 457 Kb)

Francesc Gisbert

Francesc Gisbert (Alcoi, 1976) és llicenciat en filologia i professor d’institut, a més d’escriptor. Ha publicat obres tant per al públic infantil i juvenil, com per a adults i ha rebut diversos premis literaris. En el cas de l’obra adreçada als joves, ha escrit novel·la històrica, El secret de l’alquimista (2001) i El misteri de la Lluna Negra (2000) (Premi de Novel·la Ciutat de Torrent i Premi de la Crítica); obres d’intriga i suspens, com El fantasma de la Torre (2002) (Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor); la novel·la de viatges i aventures El somriure de l’esfinx (2003) (Premi Ciutat de Borriana), i l’assaig de divulgació Les cares de la integració (2007).

Per a infants ha publicat Una llegenda per a Draco, Premi Carmesina 2003; Misteris, S.L. (Bromera, 2004), que va guanyar el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre en aquest mateix certamen literari; La meua família i altres monstres, Premi Folch Torres 2005 i Premi Samaruc; Somni d’una Nit de Sant Joan, Premi de l’Eliana, 2007, i Les històries estranyes (Bromera, 2007).

També és autor de les novel·les per a adults Els lluitadors (Bromera, 2005), Premi Enric Valor de Novel·la, i València a cara o creu, Premi Vila de Benissa 2005.
 


La llegenda del corsari

La llegenda del corsari és una novel·la històrica ambientada a la fi del segle XVI. Amb un ritme trepidant, una trama plena de sorpreses i personatges que no són el que semblen, aquesta obra ens recorda un episodi oblidat de la nostra història: la convivència entre cristians i musulmans a terres valencianes, fins al decret d’expulsió del 1609.

La protagonista, una jove morisca, haurà d’enfrontar-se a tot tipus d’aventures, incloses la intriga d’un assassinat misteriós, l’amenaça de la Inquisició, la persecució dels bandolers i les incursions dels corsaris de Berberia. L’acció comença en una alqueria, a les valls del Comtat i ens condueix des d’Alcoi, Cocentaina i Xàtiva fins a les rutes corsàries de la Mediterrània.


Declaracions de Francesc Gisbert

«Aquesta obra naix d’una doble voluntat. D’una banda, escriure una novel·la d’aventures ambientada a les meues comarques, el Comtat, l’Alcoià i la Marina. I de l’altra, recordar la vida de tants moriscos valencians que hi van viure durant molts segles, fins una expulsió injusta, de la qual en 2009 es commemoraran els quatre cents anys.»

«L’obtenció del Premi Bancaixa representa una gran satisfacció, per ser el més important dels atorgats en valencià en la seua categoria. A més, fa uns anys vaig obtindre un altre dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, el Vicent Silvestre de la modalitat infantil, i em feia il·lusió aconseguir-ne un altre!»


Pàgina


© Edicions Bromera, 2008