Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca

VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca


Obra guanyadora
M'esperaràs?

Carles Alberola


Carles Alberola

DESCÀRREGA

(JPG, RGB, 300 dpi)

L'autor

Carles Alberola (Alzira, 1964), actor i director d’escena, ha estrenat amb un gran èxit de públic i de crítica obres com O tu o res, Currículum, Besos, Spot, Mandíbula afilada i Que tinguem sort!. Fundador i director de la companyia teatral valenciana amb més projecció, Albena Teatre ‒que l’any 2014 complirà dues dècades de trajectòria‒, Alberola s’ha consolidat com un referent en l’àmbit de la dramatúrgia i ha assentat les bases d’una nova manera de concebre la creació teatral.


L'obra

En aquesta obra que manté la ironia i l’estil inconfusible de l’autor, ens presenta dos amics que es reuneixen a sopar a casa d’un d’ells. Ens trobem, per una banda, amb Rubén, l’amfitrió ‒professor universitari i, d’alguna manera, un fracassat‒, i de l’altra, amb Jaume ‒ric, triomfador i un seductor empedreït‒, a qui acompanyen la dona, Raquel, i la germana d’aquesta. A partir d’ací, se succeeixen els girs i els embolics entre els quatre: amors creuats, infidelitats no confessades..., tot amanit amb un bon còctel d’acudits que fan de l’obra un viver d’emocions i situacions divertides que engresquen el lector.
 


Declaracions de Carles Alberola

«Vaig començar a escriure aquest text en un moment molt complicat de la meua vida i he de dir que el seu procés d’escriptura em va salvar, ja que em va fer gaudir de nou de la meua  professió i em va confirmar que les paraules, els conflictes dramàtics, ens poden ajudar a entendre el que ens passa i a ser millors persones.»

«Vaig imaginar un pretext, un embolic de parelles, per parlar de l’esperança, de la possibilitat d’imaginar els nostres anhels i així ser capaços de fer-los realitat, ja que crec sincerament que podem refer la nostra vida i apropar-la a allò que desitgem.»

«És la primera vegada que envie un text a un premi literari, ja que sempre els escric vinculats a la seua immediata posada en escena. Rebre un premi sempre és un privilegi perquè només se l’emporta un, i potser n’hi ha d’altres que s’ho mereixen tant o més. Estic molt agraït al jurat per confiar en aquest text, una comèdia d’embolics. A més, és un premi vinculat amb una editorial amb la qual he publicat molts textos i amb el meu poble, al qual torne cada vegada que tanque els ulls. Moltes gràcies a tots.»

 

 


© Edicions Bromera, 2013