Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil

XVIII Premi Fundació Bancaixa
de Narrativa Juvenil

 
Obra
guanyadora
 

Esperant
la lluna plena


Vicent Sanhermelando Bellver

 


Vicent Sanhermelando Bellver
 

DESCÀRREGA

(JPG, RGB, 300 dpi)

L'autor

Vicent Sanhermelando Bellver (Alboraia, 1957) compagina la tasca docent amb l’escriptura. La seua vocació literària va ser tardana i s’inicià amb relats curts, alguns d’ells reconeguts amb diferents premis. És autor de les obres juvenils El diari del pare i Un pont sense baranes. Amb Esperant la lluna plena ha guanyat el XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil.


L'obra

Esperant la lluna plena recrea els mesos previs a la conquesta de València per part de Jaume I des de la perspectiva musulmana. Jaume, un jove mestís, fill de mora i de cristià, es posa a treballar com a criat d’una família acomodada. Gràcies als seus coneixements sobre remeis, ajuda el fill de la família, greument ferit després d’un accident, i fa que recupere la salut. En paral·lel amb l’amistat que naix entre aquests dos joves, Jaume s’enamora de Farah, familiar del seu nou amic, qui solament es pot casar amb algú de la seua classe. Només l’arribada dels conqueridors canviarà les coses fins a un extrem insospitat.
 


Declaracions de Vicent Sanhermelando Bellver

«El premi ha suposat per a mi una gran alegria. Encara que en tinc uns quants, mai n’he rebut un de tanta importància. Malgrat la meua edat, sóc un escriptor novell, que només fa cinc anys que em vaig posar a escriure. Encara que treballe en un col·legi, i contínuament estic recomanant lectures, no havia imaginat mai que acabaria sent escriptor. Tanmateix, se’m va ocórrer fer un relat curt que finalment va ser premiat, i això va ser l’esperó que ho mogué tot. Des d’eixe dia, la sort m’ha acompanyat, perquè m’han publicat les dues primeres novel·les que he escrit i algun relat.»

«Esperant la lluna plena és la tercera novel·la que he escrit. La idea ja té anys. És un d’eixos casos en què pensava que, si algun dia escrivia un llibre, tractaria sobre una història entre cristians i musulmans, a l’horta d’Alboraia, en plena conquesta d’En Jaume I.»

«Ha sigut concebuda per al públic adolescent, però crec que també agradarà molt als adults. Així ho han testimoniat alguns amics que van llegir l’esborrany, i que em diuen que es nota una progressió literària important respecte a les meues obres anteriors. Mal senyal seria que no fóra així. Sóc conscient que em queda molt per aprendre. Però, sens dubte, que el jurat dels Premis Ciutat d’Alzira considere la meua obra mereixedora d’aquest guardó suposa un reconeixement molt important per a mi, i una gran responsabilitat futura.»
 

 


© Edicions Bromera, 2013