Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XII Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal

Edicions Bromera - XII Premi de Teatre Infantil "Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent"

 

Veredicte 2012

 

tl_files/autors/Paco Romeu.jpg


XII Premi de Teatre Infantil
«Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent»


L'extraordinària història del fantasma
de Quim Quinqué


En L’extraordinària història del fantasma de Quim Quinqué, l’acció se situa uns pocs anys enrere, quan encara es lligaven els gossos amb llonganisses. Un estranger arriba a un país com el nostre buscant treball i prosperitat. Des del primer moment, rep la desconfiança d’un poble que viu atemorit per un estrany fantasma que ningú sembla haver vist mai i d’uns governants que mantenen un sistema injust que els reporta uns suculents beneficis. Només Mima, una jove rebel i inconformista que pareix advertir la maquiavèl·lica farsa muntada pels més poderosos, és capaç de fer un esforç per apropar-se a l’estranger i entendre les seues circumstàncies.

En aquesta obra, l’autor reivindica el teatre infantil com a eina canalitzadora de la capacitat crítica dels més menuts, i aborda frontalment i sense eufemismes temes poc habituals dins d’aquest gènere com ara la corrupció, la xenofòbia i les evidents mancances del nostre sistema sociopolític.

Paco Romeu
Paco Romeu (València, 1967) ha rebut diferents premis i mencions en certàmens de narrativa breu, ha compost la banda sonora de curtmetratges i obres de teatre i ha col·laborat com a guionista en el programa de Canal 9 Autoindefinits. Com a dramaturg, ha escrit diverses obres per a l’Escola Municipal de Teatre de Picassent, totes estrenades sota la direcció d’Elsa Tronchoni. A Bromera ha publicat també Icerberg, obra guardonada amb el VI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca.

 

 


Top


© Edicions Bromera 2012