Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Premi Alfons el Magnànim Diputació de València de Narrativa

 

 

Edicions Bromera - Premi Alfons el Magnànim Diputació de València de Narrativa

 

tl_files/autors/IMG_3315.jpg

Descarrega la imatge

 


 Premi Alfons el Magnànim Diputació de València de Narrativa


El quadern de les vides perdudes


El protagonista d'aquesta història, que pateix una progressiva degradació física i mental, es veu involucrat en una sèrie de crims. Fa temps que l’envaeix la sensació que un hoste, algú altre, habita el seu cos en moments que després és incapaç de recordar. En primera persona, ens narra els seus problemes per a mantenir-se viu, l’assetjament immobiliari que pateix per part del propietari de l’edifici on viu i la penúria econòmica que l’obliga a desfer-se dels seus preuats volums acumulats al llarg de tota una vida de bibliotecari. Paral·lelament, desapareixen dues xiquetes en un parc pròxim a sa casa. Tots els indicis fan pensar que hi té alguna cosa a veure, però ell no aconsegueix recordar-ho. Les diferents trames narratives convergiran en un final colpidor que sorprendrà el lector.

El jurat ha destacat que es tracta «d’una novel·la psicològica i d’intriga que arrossega el lector des de la primera pàgina». L’originalitat de la tècnica narrativa emprada per Vilaplana «impactarà i captivarà el lector de totes les edats», ha afegit. El quadern de les vides perdudes serà publicada per Bromera la propera primavera en la col·lecció «L’Eclèctica».

 

L'autor

 

Silvestre Vilaplana (Alcoi, 1969) Llicenciat en Filologia Catalana. Ha conreat diversos gèneres. En poesia ha guanyat nombrosos guardons i ha publicat, entre d’altres La senda de les hores (Premi 25 d’abril, 1998), Aigües de clepsidra (Premi Paco Mollà, 1998), Calendari de silencis (Premi Nacional de Poesia Miguel Hernández, 1999), Deserts (Premi Josep Maria Ribelles, 2004), Els colors del vent (Premi Carme Guasch, 2005). Partitures perdudes (Premi Festa d’Elx 2006), Bagatge de tenebres (Premi de Poesia Ciutat de Torrent 2007), Un altre silenci (Premi Miquel Martí i  Pol 2009).
En assaig, Joanot Martorell. Un cavaller sense fronteres (2010) i en narrativa destaquen les novel·les La mirada d’Al-Azraq (premi narrativa jove, 1998), Els dimonis de Pandora (finalista Premi Bancaixa, 1999), Les urpes del diable, Les cendres del cavaller (Premi Ciutat d’Alzira, 2003), que narra la biografia de Joanot Martorell, l’autor del Tirant lo Blanc, L’anell del pescador (2005), La frontera negra (2007), Viatge al Purgatori (2009) i L’estany de foc (Premi Ciutat de Xàtiva, 2010)*. Amb El quadern de les vides perdudes ha guanyat el premi Alfons el Magnànim 2011. Algunes de les seues obres han estat traduïdes al castellà.

Declaracions

 

«Estic molt content d’haver guanyat el premi Alfons el Magnànim. D’entrada perquè que et premien les obres que fas et dóna ànims per continuar treballant, et motiva per seguir fent llibres. A més, el premi Alfons el Magnànim és un dels premis més ben dotats i amb més prestigi de les nostres lletres».


«El quadern de les vides perdudes és una novel·la psicològica i d’intriga que s’inicia amb una doble trama. Per una banda, un home que sap que està perdent la memòria i es recolza en els llibres i la literatura per intentar conservar els seus records. Per altra banda, un criminal que segresta xiquetes. Les dues trames semblen molt allunyades però van a poc a poc convergint d’una manera inquietant.»Top


© Edicions Bromera 2002