Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

VI Premi de teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca


Obra guanyadora

Iceberg

 

tl_files/autors/Paco Romeu.jpg

 

Descarrega la imatge

44 x 600

 

Paco Romeu](València,1967) viu a Picassent, localitat on treballa com a funcionari de l’administració local. Autodidacta, ha rebut diferents premis i mencions en certàmens de narrativa breu, ha composat la banda sonora de curtmetratges i obres de teatre i ha col·laborat com a guionista en el programa de Canal 9 Autoindefinits. Com a dramaturg, ha escrit diverses obres per a l’Escola Municipal de Teatre de Picassent, totes elles estrenades sota la direcció d’Elsa Tronchoni: Lluna i l'amic imaginari (2001), Una font, un poble (2003), L'estrany cas del fantasma Quinqué Quinqué, Manifest 04 (2004), Vocabulari (2007) i La tronà (2009). Iceberg és el seu primer text teatral publicat.

 

ICEBERG

 

Iceberg comença amb un inexplicable assassinat en 2009, encara que el cos principal de l’obra ens situa a una nit d’abril de 1994, quan una trivial confusió, l’alcohol, les drogues i l’herència emocional dels personatges acaben desencadenant una vertiginosa caiguda als inferns. PACO ROMEU reconeix la decisiva influència del cinema i la música pop en aquesta obra amb estructura de thriller, desenvolupament de comèdia i desenllaç dramàtic en la que allò que no es diu conta tant com allò que es diu i l’acció fora d’escena arriba a pesar més que allò que estem veient.

 

DECLARACIONS DE PACO ROMEU

 

«Les famílies són com el icebergs. (...) T’hi acostes, confiat, i... Pam. T’estavelles i t’enfonses. I l’iceberg continua avançant a la deriva, impassible, com si res, però sense arribar mai a port.»