La persistència dels roures

II Premi Ciutat d’Alcoi Isabel-Clara Simó

Una novel·la sobre una nissaga de l’alta burgesia valenciana, la seua lluita incansable per mantindre el prestigi i dels canvis que experimentarà quan una dona agafe les regnes del negoci familiar per primera vegada.

Alfredo Roure, banquer i home de negocis implacable, se sent vell i malalt. La perspectiva del final es converteix en una tragèdia per a algú que ha dedicat la vida a fer prosperar els negocis familiars a qualsevol preu. Però si alguna cosa caracteritza la nissaga és la seua resistència, la seua naturalesa persistent, pròpia d’un arbre sòlid i antic. Des de fa segles mantenen la seua posició, a pesar de les guerres, els canvis polítics o els problemes personals. I així serà en el futur, quan encara sota els efectes de la crisi econòmica de 2008, Susan, la filla d’Alfredo, agafe les regnes per a mantindre ben alt el nom, el poder i la influència dels Roure.

«En aquest moment, per primera vegada en la seua vida, li eren igual els guanys. Acabaria els seus dies com tantes altres persones de qualsevol classe i condició, perquè ell estaria envoltat de luxe, confort i atencions, però el seu cervell no ho percebria. Encara es trobava lúcid per veure amb claredat el que li esperava. Havia d’acabar el museu el més prompte possible, li havia costat molt, potser massa, i havia d’afanyar-se per obrir-lo al públic i gaudir del seu llegat social».

Amb aquesta novel·la, plena de girs i detalls, Sebastià Carratalà construeix un retrat irònic i molt perfilat sobre la burgesia valenciana, matisat pel filtre de la ficció, però amb més força fins i tot que la realitat mateixa.

Autoria: Sebastià Carratalà
Núm. col·lecció: 335
Edat: A partir de 16 anys
Pàgines: 272
ISBN: 9788413583709
Format: 15 x 23 cm
Enquadernació: Rústica

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Sebastià Carratalà

Sebastià Carratalà (la Vilavella, la Plana Baixa,1965), és artista i escriptor, i coordinador de Nosaltres la Veu. Llicenciat en Història de l’Art, forma equip artístic amb Anna Moner.
La seua obra plàstica s’ha pogut veure, entre altres ciutats, a València, Castelló de la Plana, Vila-real, Alcoi, Alzira, Sevilla, Madrid, Bordeus, Ceret, Nantes i París.
Ha publicat articles en catàlegs i revistes, com ara Cimal Art Internacional, Ars Mediterranea, Serra d’Or, Mètode, etc. Ha sigut professor col·laborador de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives, i de la Nau dels Estudiants (Universitat de València, 1995-2001), on ha impartit cursos i seminaris sobre art i naturalesa, i la imatge de la dona en l’art.
És coautor de l’obra teatral La morta enamorada, estrenada el 2010 en el Gran Teatre d’Alzira per la companyia del mag Yunke i presentada el 2011 en el Teatre Alcázar de Madrid en la versió en castellà.
Ha obtingut el premi Enric Valor de narrativa curta (AC La Garrofera, l’Alcúdia de Crespins, 2014) i el premi Llegir (Fundació Bromera per al foment de la lectura, Alzira, 2014). Ha publicat l’assaig A l’ombra del temps (Pruna Llibres, 2017).
Col·labora en diversos mitjans, com ara Diari La Veu o El Temps de les Arts. Ha sigut guionista, codirector i conductor del programa Gabinet de curiositats, de la ràdio d’À Punt Mèdia.