Els morts de la nostra vida no és una novel·la pròpiament dita, sinó que es tracta d’un recull de 23 contes que ens ofereix una miscel·lània poètica del paradís perdut de l’autor, de la mà de les esperances i les frustracions dels morts de la seua vida. Sobre l’entramat d’un món que sentim pròxim i llunyà al mateix temps, Olivares ordeix un grapat d’històries aparentment fragmentàries, però que es complementen per a proporcionar-nos una perspectiva original i redona del món rural, un tapís ple de tendresa i de duresa, d’ironia i d’estima.
Amb Els morts de la nostra vida, l’escriptor de la Vall d’Albaida reafirma la seua curiositat per les històries de la gent i demostra, una vegada més, la seua extraordinària sensibilitat per la llengua oral, a més d’una alegria narrativa que és, al cap i a la fi, l’alegria de viure.
Un mural sobre la història viva dels pobles valencians, que combina la sensibilitat lingüística amb els millors recursos de la narrativa breu.
«Jo he intentat crear en els meus llibres una llengua no artificiosa, però també he buscat aquell punt d’antiguitat per fer la impressió que estàs en aquella època a través de la parla» Joan Olivares, en una entrevista per a elDiario.es.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Joan Olivares (Otos, 1956) és llicenciat en Física Teòrica i treballa de professor de Matemàtiques a l’IES Josep Segrelles d’Albaida. Com a escriptor, ha publicat les novel·les Dies de verema (Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida), Vespres de sang (Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira), L’estrep (Premi Andròmina de Narrativa), Pana negra (Premi de Narrativa Ciutat de València) i El metge del rei (Premi Enric Valor de Novel·la), entre altres. També ha escrit articles sobre gnomònica, matemàtiques i etnografia en revistes especialitzades. És autor de nombrosos rellotges solars ubicats en parcs i jardins de diferents pobles i ciutats del país.