Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

L'avió del migdia

 2001

 

Un grup d’estudiants universitaris prepara una reunió política il·legal a l’estiu del 1974. Els joves juguen a la política alhora que van descobrint els secrets de la se-xua-litat, de la literatura o de la història, i encara tardaran a constatar que no hi haurà revolució. No saben, però, que també assis-tiran a aquesta reunió secreta una dona elegant que conserva la millor memòria republicana i un alcalde franquista en plena decadència biològica i d’idees. Però el sergent Valdívia, la màxima autoritat de la Guàrdia Civil a la zona, coneix el lloc i l’hora exacta de la reunió clandestina...

Elaborat amb un estil deutor del periodisme, L’avió del migdia, Premi València de Narrativa Alfons el Magnànim 2001, revisa les esperances i les frustracions de la generació que va protagonitzar la transició democràtica. L’acció transcorre durant vint-i-quatre hores de l’any 1974, però l’autor també evoca el moment en què València es va convertir en la capital de la Segona República i constata la inexorable desaparició de l’horta mil·lenària que envolta(va) la ciutat.

Autoria: Francesc Bayarri
Núm. col·lecció: 84
Pàgines: 264
ISBN: 9788476606544
Format: 15 x 23,5 cm
Coberta: E. Solbes sobre una fotografia de José Sanz

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Francesc Bayarri

Francesc Bayarri (Almàssera, 1961) és cap de Premsa a la Universitat de València des del 1996. Abans d’incorporar-se a la Universitat, va treballar com a periodista en els diaris El País, Levante-EMV i Noticias al Día. Fou el primer cap d’informatius de Ràdio 9. Com a escriptor, ha publicat les obres L’avió del migdia, Premi València de Narrativa; Cita a Sarajevo, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians; Febrer, i Matar Joan Fuster (i altres històries),entre altres. També ha participat en els llibres col·lectius Nosaltres, exvalencians i País Valencià, segle XXI.