Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Control lingüístic o caos

Al món civilitzat, tant en el context europeu com en l'internacional, les llengües funcionen mitjançant els ressorts clàssics de reglamentació, no solament dels seus usos socials sinó també del propi codi. En contrast amb aquest panorama, la societat valenciana assoleix la condició oprobiosa de figurar, dins l'estat, com a cas únic d'autonomia amb llengua desvalguda, això és, que no disposa d'autoritat lingüística. Les forces fàctiques i els poders polítics hi promouen, amb una planificació deliberada, que la llengua de valencians i valencianes continue sense els dispositius de cohesió interna que hi aporten les instàncies acadèmiques pertinents. En aquesta circumstància la llengua esdevé progressivament exposada a processos de desintegració, i allò que hi és decisiu, l'anarquia idomàtica mina la convivència ciutadana fins al punt que aboca, de manera indefugible, en una situació de caos social.

Control lingüístic o caos constitueix un esforç, rigorós i honest, per posar al descobert l'entramat ideologicopolític que sustenta el caos valencià i per contribuir a superar-lo, des de la racionalitat i el compromís cívic.

Autoria: Vicent Pitarch
Núm. col·lecció: 9
Pàgines: 248
ISBN: 9788476602706

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Vicent Pitarch

Vicent Pitarch (Vila-real, 1942) és filòleg i sociolingüista. Doctor en Filologia Catalana, ha treballat de catedràtic de batxillerat i professor associat a la Universitat Jaume I de Castelló. Va cofundar el Parvulari El Rotgle, la primera escola en valencià de Castelló de la Plana, i va participar en l'organització dels cursos de valencià de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat de València.

És vicepresident de la Fundació Carles Salvador i membre del patronat de la Fundació Huguet. També forma part de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i de la Societat Catalana de Sociolingüística –antic Grup Català de Sociolingüística, del qual fou cofundador–. Com a escriptor, ha publicat llibres de text i diversos treballs sobre sociolingüística, cultura catalana i senderisme.