Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Vita Christi

La Vita Christi és un gran treball literari, escrit amb intencions doctrinals, que va beure de moltes fonts, algunes d’aquestes, no canòniques, com els evangelis apòcrifs i altres tradicions. Es tracta d’un llibre de contemplació farcit de comentaris en què les protagonistes són les dones més vinculades a Jesucrist i en què, implícitament, l’autora aprofita per a fer un al·legat en defensa de la dignitat femenina i denuncia la misogínia present en la societat d’aquella època, fet que li confereix més interés als ulls del lector actual.
Els textos aplegats en aquest volum són una selecció representativa de la prosa d’Isabel de Villena (València, 1430-1490), l’única gran escriptora de la nostra literatura medieval. pertanyent als llinatges d’aragó i de Trastàmara, va ser educada a la cort de la reina Maria –l’esposa d’Alfons el Magnànim–, la qual cosa li va permetre compartir la seua gran curiositat intel·lectual als cenacles literaris de l’època.

Autoria: Isabel De Villena
Núm. col·lecció: 66
Edat: Batxillerat
Pàgines: 264
ISBN: 9788498249781
Format: 13 x 20,5 cm
Enquadernació: Rústica
Coberta: Carles Barrios

Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Isabel De Villena

Isabel de Villena (València, 1430 - 1490) està considerada la primera dona escriptora en valencià. L'única obra que s'ha conservat d'ella és Vita Christi, publicat a València el 1497 per l'abadessa que la va succeir, Aldonça de Montsoriu. Filla il·legítima d'Enric de Villena, noble descendent del casal reial de Barcelona, i besnéta del primer duc de Gandia, Alfons el Vell. Va ser batejada amb el nom d'Elionor i va viure des de xicoteta a la cort de Maria de Castella. El 1445 va professar en el nou monestir de la Trinitat de les clarisses de València (regla de Tordesillas), on va prendre el nom d'Isabel. Allí va ser elegida abadessa el 1462.