El món del cinema ha reflectit de múltiples maneres la sòrdida existència dels presoners dels camps de concentració nazis. Tanmateix, Barracó 62 (1963) és una de les poques obres de teatre que tracta aquest assumpte i alhora li dóna un valor universal en convertir-lo en una paràbola de la vida humana. En aquesta presó veurem, a més dels problemes i enfrontaments que brollen entre els seus pobladors masculins, els nous conflictes que genera la convivència temporal amb presoneres.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Joan Alfons Gil Albors (Alcoi, 1927 - València, 2020) fou un dramaturg i periodista valencià. De jove va jugar a futbol al Club Esportiu Alcoià i va treballar com a locutor de ràdio a La Voz de Levante. Després, va ser professor de l'Institut Dramàtic de València i va presidir la Societat de Teatre de Cambra de València. També va exercir de director del Teatre de la Princesa i de director artístic dels Teatres de la Generalitat Valenciana. Entre 2001 i 2015 va ser membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.
Com a escriptor, va escriure nombroses obres de teatre tant en castellà com en valencià, entre les quals destaquen Barracó 62 (Premi València de teatre), La barca de Caronte (Premi València de teatre), Un cerebro con tic-tac (Premi Gonzalo Cantó), El cubil (Premi València de teatre) i No mateu a l'innocent (Premi Eduard Escalante de Teatre).