Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

La casa de gel

PREMI DE NOVEL·LA CIUTAT D'ALZIRA

«Em dic Simó Vallès i som l’home més lleig del món». Després d’estudiar a Barcelona, Simó torna a Menorca amb el triple objectiu de trobar feina, escriure una novel·la i casar-se. Enamorat d’una bella peixatera, treballa de periodista i reescriu la novel·la que ha de fer que aquesta l’estimi a pesar dels seus trets simiescos. Un esforç que el guia també en la resolució del secret més ben guardat del seu pare. Veterà de la División Azul, va escoltar, durant el setge de Leningrad, la terrible llegenda russa d’una capriciosa emperadriu que casà el bufó de la cort i una criada i els obligà a passar la nit de noces entre blocs de gel. En tornar de Rússia convertit en un heroi, Arístides Vallès decidí protegir el fill i la dona d’uns fets esgarrifosos ocorreguts al final de la guerra civil espanyola.

Només si aconsegueix fondre les parets de la casa de gel que el reclouen, Simó coneixerà la veritable identitat del pare i, a la vegada, podrà entendre la meravellosa complexitat de l’amor.

Ambientada a la Menorca actual, guanyadora del XXII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, La casa de gel, pel seu estil sintètic, fragmentat i ple de poderoses imatges poètiques, és una rara perla dins el panorama de la literatura catalana actual.

Autoria: Joan Pons
Núm. col·lecció: 6
Pàgines: 208
ISBN: 9788498248319
Format: 11,5 x 18 cm

Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Joan Pons

Joan Pons (Ferreries, Menorca, 1960) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i autor d’una desena de novel·les. Entre les seues obres per a adults, les quals li han valgut diversos premis, hi ha No cregui el que diuen de mi (Premi Francesc d’Albranca), Nàufrags (Premi Joan Ramis i Ramis), El laberint de les girafes, Homes sols (Premi Fundació Enciclopèdia Catalana), Sorra a les sabates (distingida entre les tres millors de l’any 2005, segons el jurat del Premi Salambó) o Barba-rossa. També és autor de la novel·la juvenil Remant cap al sol (Premi Joaquim Ruyra). A més, el 1992 va fundar la revista Post-al, la primera publicació qualificada com a ciber-punk de l’Estat espanyol. Amb La casa de gel va guanyar el XXI Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira.