Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Viatge als orígens

PREMI EUROPEU DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA ESTUDI GENERAL

 

Els humans som diferents genèticament, com ho som també culturalment o lingüísticament. Quines són les causes d'aquesta biodiversitat? Com es va originar la nostra espècie i com es va diversificar alhora que es dispersava geogràficament? I, encara més, quin futur ens espera com a espècie? Qui som? D'on venim? Cap on caminem? Totes aquestes incògnites ens són desvelades en el transcurs d'aquest Viatge als orígens. Elaborar la nostra història més antiga, des dels primats del Miocè fins a l'actualitat, seguint la informació que aporta el registre fòssil, però emprant de manera preferent la informació genètica, ens servirà per a entendre el nostre present i preveure com serà el futur biològic de l'espècie humana; el nostre futur col·lectiu.

Autoria: Jaume Bertranpetit, Cristina Junyent
Núm. col·lecció: 4
Pàgines: 200
ISBN: 9788476603734
Format: 13 x 20,5 cm
Il·lustració: Albert Martínez Rius i Cristina Losantos
Coberta: Almar

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Jaume Bertranpetit

Jaume Bertranpetit (Camprodon, 1952) és biòleg i antropòleg. Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona i catedràtic d’Antropologia a la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), el seu treball ha estat molt vinculat a la UPF. Allí va fundar la Unitat de Biologia Evolutiva del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF, i va ser degà dels Nous Estudis de Biologia (1998-1999) i vicerector de Política Científica (1999-2001). Forma part de la secció de Ciències Biològiques, especialitat en antropologia biològica, de l’Institut d’Estudis Catalans des del 1994. Amb Viatge als orígens, escrit juntament amb Cristina Junyent, va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.

Cristina Junyent

Cristina Junyent és llicenciada i doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona. Dirigeix la Fundació Ciència en Societat, de la qual n’és també fundadora, dedicada a la promoció i l'estímul de la cultura científica. A més, ha sigut editora en cap de la revista Omnis Cellula, publicada per la Societat Catalana de Biologia (IEC), i forma part de l'Associació Catalana de Comunicació Científica. El seu camp d'estudi abasta des de la biologia humana fins a la comunicació de la ciència. Amb Viatge als orígens, escrit juntament amb Jaume Bertranpetit, va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.