Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Premis Literaris Ciutat de Carcaixent

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent, en col·laboració amb Bromera, convoca la vint-i-sisena edició dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, de narrativa curta i poesia, amb les bases següents:

PRIMERA

Hi pot prendre part l’alumnat de segon cicle d’ESO, cicles formatius de graus mitjà i superior i batxillerat de la Comunitat Valenciana fins a una edat màxima de 20 anys.

SEGONA

Els treballs que es presenten han de ser originals i inèdits i han d’estar escrits en valencià.

TERCERA

S’estableix una extensió mínima de tres fulls i màxima de sis fulls DIN A4, a doble espai, amb lletra Arial o similar, cos de 12 punts, amb 12.000 caràcters màxim per a la modalitat de narrativa curta, i 7.000 caràcters màxim amb les mateixes característiques per a la modalitat de poesia. Els originals s’han de presentar únicament en format electrònic i s’han d’enviar per correu electrònic a premisliteraris@carcaixent.es i indicar en l’assumpte el títol de l’obra. Aquest correu electrònic és exclusiu per a la recepció de les obres que opten als premis juntament amb la documentació adient. Per a qualsevol consulta cal escriure a: biblioteca@carcaixent.es.

QUARTA

Les obres s’han de presentar per correu electrònic dins del termini reglamentari, en format PDF. El document ha de dur el títol de l’obra i, en la portada, cal especificar la llegenda: «Opta al Premi de Narrativa Curta Soleriestruch 2021» o bé «Opta al Premi de Poesia Arminyana i Canut 2021». En el cos del correu hi haurà les dades de l’autor/a (adreça postal, adreça electrònica, telèfon i còpia digitalitzada del DNI, del carnet estudiantil i de la declaració d’autoria signada). El funcionariat de l’Ajuntament preservarà la identitat dels autors i les autores, que només serà desvelada al jurat després de l’elecció de les obres guardonades. El termini de presentació d’originals finalitza el 7 d’abril de 2021.

CINQUENA

El jurat estarà format per:

–El regidor de Cultura o una persona representant.

–Quatre persones representants del sector educatiu, docents dels cursos esmentats en la primera base.

–Un autor o autora de prestigi reconegut en el món de la literatura.

–Una persona representant de Bromera.

–Un bibliotecari o bibliotecària.

SISENA

S’atorgaran els premis següents:

Premis de Narrativa Curta Soleriestruch:

–1r premi: 450 € (menys la retenció legal corresponent)

–2n premi: 250 € (menys la retenció legal corresponent)

–Un premi a una persona finalista d’un lot de llibres valorat en 150 €


Premis de Poesia Arminyana i Canut:

–1r premi: 450 € (menys la retenció legal corresponent)

–2n premi: 250 € (menys la retenció legal corresponent)

–Un premi a una persona finalista d’un lot de llibres valorat en 150 €


Les obres premiades, juntament amb les finalistes, seran publicades en un volum col·lectiu, que arreplegarà les edicions dels premis literaris de 2020 i 2021 i del qual es farà una difusió àmplia.

SETENA

La resolució del jurat es comunicarà a les persones premiades i el lliurament dels premis tindrà lloc el 27 de maig de 2021, a les 19 hores, a la Biblioteca Pública Municipal de Carcaixent

HUITENA

La resolució del jurat és inapel·lable i el premi pot ser declarat desert.

NOVENA

L’enviament dels originals comporta l’acceptació d’aquestes bases. Qualsevol qüestió no prevista en aquestes serà resolta pel jurat.

Podeu descarregar les bases completes en PDF ací.