Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Premis Maig de novel·la curta

BASES QUE HAURAN DE REGIR EN LA CONVOCATÒRIA PÚBLICA DELS PREMIS MAIG – MEMORIAL PASQUAL BATALLA 2024

1. OBJECTE, CONDICIONS I FINALITAT DELS PREMIS

L’objecte d’aquesta convocatòria és la concessió dels Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla en les modalitats de narrativa breu i novel·la curta per a l’any 2024.

Atés que una de les seues prioritats és el foment de la cultura en la nostra llengua a través de la convocatòria de concursos, subvencions i ajudes, entre d’altres.

2. DIRECCIÓ DELS PREMIS

Composició

La Direcció dels Premis serà assumida per la regidora delegada de Normalització Lingüística i el personal de la Regidoria de Normalització Lingüística en col·laboració amb l’Associació Cultural El Guitarró.

Competències

  • Selecció del Jurat de cada modalitat, que serà nomenat per resolució d’Alcaldia.
Estarà format per 5 membres, nombre senar, per tal d’acreditar la imparcialitat i la concurrència competitiva. La seua composició estarà integrada per un president o presidenta, un secretari o secretària i tres vocals; igualment, s’haurà de designar el mateix nombre de suplents.
L’Associació Cultural El Guitarró tindrà dret a designar almenys un terç dels membres del Jurat (apartats 2.6 i 3.7 de la modificació de l’Acord de cessió signada el 16.12.2022).
  • Elaboració de l’acta definitiva de les persones premiades, després de sumar els vots emesos per cada membre del Jurat.
  • Realització de tots el tràmits administratius necessaris.
  • Organització, coordinació i logística.
  • Nomenament, si fora necessari, d’un membre del Jurat perquè el represente el dia del lliurament de premis.

3. REQUISITS DE LES OBRES PER A PARTICIPAR EN LA CONVOCATÒRIA

3.1. Modalitat de narrativa breu 

3.1.1. Podran optar al premi, de manera exclusiva, obres de prosa literària, de tema lliure, escrites en català, inèdites i que no hagen estat premiades en altres certàmens.

3.1.2. L’extensió dels treballs no podrà ser inferior a 3.500 caràcters ni superior a 8.000, espais inclosos. La separació entre línies haurà de ser d'espai i mig.

3.2. Modalitat de novel·la curta

3.2.1. Podran optar al premi, de manera exclusiva, obres de prosa literària, de tema lliure, escrites en català, inèdites i que no hagen estat premiades en altres certàmens. No s’admetran reculls de contes o relats.

3.2.2. L’extensió de les obres no podrà ser inferior a 130.000 caràcters ni superior a 170.000, espais inclosos. La separació entre línies haurà de ser d’espai i mig.

4. TERMINI I ENVIAMENT DELS CONTES

4.1. Termini

El termini d’admissió d’obres aspirants finalitzarà el 17 de març de 2024.

4.2. Enviament de còpies

Les obres aspirants s’han de remetre per correu electrònic a l’adreça premismaig@gmail.com seguint el procediment següent:

a) En l’apartat assumpte del correu electrònic s’ha de fer constar únicament la paraula «conte» o «novel·la», segons la modalitat a la qual s’opta.
b) En el cos del missatge s’ha de fer constar únicament com a text el títol de l’obra, sense cap més referència o identificació.
c) L’original que opte a cadascun dels dos premis s'ha d’adjuntar a aquest missatge en format PDF. Només s’admetrà un treball per autor. Aquest document tindrà com a nom el mateix que conste com a títol de l’obra en el cos del missatge (apartat b).
d) En un altre document adjunt al mateix missatge, també en format PDF, es faran constar les referències que permeten identificar l’autor (nom, cognoms, adreça, codi postal, localitat, telèfon, adreça electrònica i NIF). Aquest document tindrà com a nom la paraula plica, seguida del títol de l’obra que s'ha fet constar en el cos del missatge (apartat b).
e) L'incompliment d'algun d'aquests requisits serà motiu d'exclusió.

5. CRITERIS DE VALORACIÓ I PROCÉS DE SELECCIÓ DE LES OBRES

GUANYADORES

1. Les obres presentades seran valorades tenint en compte els criteris següents:

  • El grau de qualitat literària
  • La correcció estilística i ortogràfica
  • La creativitat i l’originalitat de l’obra

2. La deliberació del Jurat es realitzarà de la manera següent: el Jurat triarà un grup de finalistes amb qualitat suficient per a optar als premis. En votacions successives, i per eliminació, s’escolliran les obres guanyadores.

3. El Jurat de cada modalitat es reserva el dret de deixar desert el premi atenent la qualitat de les obres presentades.

6. DRETS DE LES OBRES GUANYADORES

1. El treball premiat de la modalitat de narrativa breu podrà ser publicat pels mitjans que l’Associació Cultural El Guitarró considere convenients (apartat 2.5 de la modificació de l’Acord de cessió signada el 16.12.2022) i, en tot cas, en el web de l’Ajuntament de Vila-real (www.vila-real.es/premismaig) i en el blog dels Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla (https://premismaig.blogspot.com/). Amb el temps, les entitats convocants podran decidir-ne també la publicació, d’un o més treballs premiats, en un volum conjunt o de la manera que considere més adequada.

2. L’Associació Cultural El Guitarró es reserva el dret de publicació de l’obra premiada en la modalitat de novel·la curta i, segons la declaració presentada per registre el 19 de gener de 2023, el cedeix a l’Editorial Bromera d’acord amb el que indica l’apartat 3.5 de la modificació de l’Acord de cessió de la convocatòria dels Premis Maig de narrativa breu signada el 16.12.2022. En aquest cas, s’haurà d’esmentar que l’obra és guanyadora dels Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla de novel·la curta.

3. Les entitats convocants podran requerir de les persones guanyadores la documentació necessària per tal d’acreditar que la seua participació s’ajusta a les bases

4. Les persones participants en aquests premis autoritzen, en cas de resultar guanyadores, la publicació del seu nom i cognoms en el web de l’Ajuntament de Vila-real (www.vilareal.es/premismaig) i en el blog dels Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla (https://premismaig.blogspot.com/), així com en els mitjans de comunicació o xarxes socials que es consideren necessaris per a la difusió i promoció dels Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla.

5. Les entitats convocants no s'obliguen a mantenir correspondència de cap tipus amb els concursants.

6. El sol fet de concórrer a aquests premis implica la total acceptació de les bases.

7. PREMIS

S’estableixen dos premis:

  • Premi a la millor obra de la modalitat de narrativa breu amb una dotació econòmica de 600 euros.
  • Premi a la millor obra de la modalitat de novel·la curta amb una dotació econòmica de 2.000 euros.

Els imports esmentats són bruts, a expenses de les retencions fiscals legalment estipulades.

El veredicte del Jurat serà inapel·lable i es farà públic, sempre que les circumstàncies ho permeten, durant el mes de maig en un acte al llarg del qual es lliuraran també els premis.

Serà obligatòria la presència de cadascun dels autors o les autores guardonats, i s’entendrà, si algun d’ells no hi assisteix, que renuncia al premi. Ara bé, per causes de força major, la consideració de les quals quedarà sempre a criteri de la Direcció dels Premis, es podrà admetre l'absència d'alguna de les persones guanyadores en l'acte de lliurament dels premis sempre que comparega un representant, nomenat per aquestes, per tal de recollir el guardó.

Els premis no podran ser compartits ni tampoc s’admetrà la concessió d’accèssits. Una vegada lliurats els premis, tots els missatges, així com els adjunts, seran esborrats.

8. TERMINI DE RESOLUCIÓ I NOTIFICACIÓ

El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució no podrà excedir de sis mesos des de la publicació de la convocatòria dels premis. Transcorregut aquest termini sense que haja recaigut una resolució expressa es podrà entendre desestimada, per silenci administratiu, la concessió dels premis, als efectes d’interposició dels recursos administratius o jurisdiccionals que procedesquen.

La resolució definitiva contindrà la relació dels treballs premiats.

9. CRÈDIT PRESSUPOSTARI

Els premis concedits per resolució d’Alcaldia a proposta de la Regidoria de Normalització Lingüística, a la millor obra de la modalitat de narrativa breu (600 euros) i a la millor obra de la modalitat de novel·la curta (2.000 euros), es faran efectius a càrrec de l’aplicació pressupostària 3260.48100, denominada Normalització Lingüística: Premis a l’ús del valencià, del pressupost municipal vigent. L'import dels premis a concedir ascendirà a la quantitat total de dos mil sis-cents euros (2.600 €).

10. JUSTIFICACIÓ

Per a fer efectiu el pagament dels premis, s’haurà de realitzar prèviament la seua justificació mitjançant la presentació documental de l’acta del Jurat de cada modalitat signada per tots els seus integrants, en la qual es designarà el nom de la persona premiada, el concepte i l’import del premi atorgat. A més, amb la presentació del rebut o la factura original que s’haurà d’ajustar a les condicions fixades per la normativa vigent, es justificarà que els premis s’han lliurat i s’han rebut en els termes fixats per la legislació d’aplicació.

Els premis esmentats seran objecte de la retenció prevista en la Llei de l’impost sobre la renda de les persones físiques i en la resta de normativa concordant.

A fi de tramitar l’expedient de pagament dels premis i vists els articles 14.1.e (obligacions dels beneficiaris) i 34.5 (d’aprovació del procediment de la despesa i pagament) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, les persones guanyadores dels premis hauran d’aportar els certificats vigents acreditatius de trobar-se al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries, davant de la Tresoreria General de la Seguretat Social i la Tresoreria Municipal d’aquest Ajuntament.

11. PUBLICACIÓ

La convocatòria dels Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla per a l’exercici 2023 es publicarà en la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS), el Butlletí Oficial de la Província (BOP), el Tauler d’Anuncis i el web d’aquest Ajuntament. Després que la BDNS publique el text de la convocatòria, traslladarà al BOP l’extracte d’aquesta per a la seua publicació.

El termini d’admissió d’originals s’obrirà a partir de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el BOP.

12. PROTECCIÓ DE DADES

Les dades de caràcter personal recollides en aquesta convocatòria de bases, així com de les persones que participen en la prestació dels serveis, seran tractades per les parts, segons el Reglament general de protecció de dades (UE) 2016/679, amb la finalitat de manteniment de la relació convinguda i no seran tractades ulteriorment de manera incompatible amb aquesta finalitat. Aquestes dades són necessàries, de tal manera que si no són facilitades, no es podrà crear la relació desitjada entre les parts.

La base jurídica que legitima el tractament és la relació contractual entre les parts. Les dades no se cediran a cap tercer excepte per obligacions legals. Es mantindran actualitzades i mentre dure la relació contractual i almenys durant uns altres 5 anys o fins que es complesquen les obligacions administratives, fiscals o d'una altra índole legal. En el cas de l'Ajuntament, posteriorment es mantindran amb finalitats d'arxiu en interés públic.

Les persones interessades podran exercir els seus drets de protecció de dades adreçant-se per escrit al domicili social de les parts assenyalades al principi, indicant el seu DNI o equivalent. Si escau, poden presentar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

En el cas de l'Ajuntament, poden exercir els seus drets per mitjans electrònics en https://seuelectronica.vila-real.es i poden contactar amb la persona delegada de Protecció de Dades en l’adreça següent: dpd@vila-real.es.

13. NORMATIVA D'APLICACIÓ

En tot el que no està previst en aquestes bases reguladores, caldrà ajustar-se al que disposa la Llei 38/2003, de 17 de desembre, general de subvencions; el Reial decret 887/2006, Reglament que desplega la Llei de subvencions; la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’Ordenança general de subvencions, aprovada per l’Ajuntament en Ple en la sessió celebrada el 29 de setembre de 2020 i publicada en el Butlletí Oficial de la Província número 147, de 8 de desembre de 2020.

De conformitat amb el que indica la disposició addicional desena de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, l’atorgament de premis educatius, culturals, científics o de qualsevol altra naturalesa s’haurà d’ajustar al contingut de la llei esmentada, excepte en aquells aspectes en els quals, per la naturalesa especial de les subvencions, no resulte aplicable.