Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Premis Literaris Ciutat d'Elx

PREMIS LITERARIS “CIUTAT D’ELX 2024” 
 
BASES GENERALS 

1. La Regidoria de Cultura i AVIVA-Elx (Agència de Promoció del Valencià) de l’Ajuntament d’Elx convoquen, en règim de concurrència competitiva, els premis literaris “Ciutat d’Elx 2024”, segons les clàusules generals i particulars de cada premi. 
 
2. Les obres aspirants a aquests premis hauran de ser originals i inèdites, escrites en valencià i no poden haver estat guardonades en cap altre certamen. Hi quedaran excloses aquelles que siguen còpia o modificació, total o parcial, d’una altra obra; així mateix, les d’aquells autors que van traspassar abans d’anunciar-se aquesta convocatòria. No hi podran participar, en la mateixa modalitat, aquelles persones que hagen guanyat algun dels dos premis en els últims 10 anys. Una vegada que s’hi haja presentat l’original, no s’hi admetran canvis ni modificacions. Si una de les obres presentades a qualsevol de les modalitats es retira abans de la deliberació del jurat, l’autor/a ho ha de notificar per escrit i adjuntar una fotocòpia del seu DNI. 
 

3. Les sol·licituds de participació es presentaran per seu electrònica de l’Ajuntament d’Elx: https://sede.elche.es, a través del tràmit Premis Literaris Ciutat d’Elx. Nomes es pot presentar una obra per sol·licitud. Si es presenta més d’una obra haurà de fer-se en sol·licituds diferents.  La documentació que cal presentar és:  

  • Model A368. 

  • Obra amb el títol, però sense dades de l’autor. 

  • NIF de la persona interessada. 

  • Model A315 (només en el cas que la sol·licitud es realitze per un representant). 

  • NIF del representant, si és el cas. 

4. Aquests premis són indivisibles i podran ser declarats deserts si el jurat considera que no reuneixen les característiques o la qualitat suficient per a ser adjudicats. 
 
5. El termini per a presentar les obres començarà l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant i acabarà a les 14 h del dia 12 d'agost de 2024. En el termini màxim de deu dies després que acabe aquest període de presentació d’originals, es publicaran les llistes provisionals de les obres presentades a cada una de les modalitats en el web de l’Ajuntament d’Elx, d’AVIVA-Elx i d’Edicions Bromera durant deu dies naturals per a possibles reclamacions, que es formularan en el mateix correu electrònic de presentació de les obres. Transcorregut el termini de reclamacions, i si no se’n produeixen, la llista provisional passarà a ser definitiva automàticament. 
 
6. La deliberació sobre les obres presentades i la votació final tindrà lloc a l'octubre de 2024. 
 
7. El guanyador o la guanyadora de cada una de les modalitats podrà ser proposat/da per a formar part del jurat de l’edició següent. 

8. Una vegada rebuda l’acta dels jurats de totes dues modalitats, el departament gestor requerirà als guardonats la presentació de la documentació necessària per a procedir amb l’abonament dels premis: 

  • Model A368B. Sol·licitud d’abonament de premi concedit en Premis Literaris Ciutat d’Elx, Aviva, totalment emplenat. 

  • Model A051. Designació de compte bancari, emplenat també per l’entitat bancària. 

  • Certificat de titularitat de compte bancari, en el cas que el Model A051 no estiga emplenat per l’entitat bancària.  

  • Model A315 (només en el cas que la sol·licitud es realitze per un representant). 

  • NIF del representant, si és el cas. 

Aquests premis estan subjectes a retenció de l’IRPF, d’acord amb la normativa fiscal vigent. 
 
9. Una vegada seleccionades les persones guardonades, se’ls comunicarà on i quan tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis, per assegurar-ne la presència. 

10. L’òrgan competent per a l’aprovació de la present convocatòria i per a la concessió dels premis és la Junta de Govern Local, a l’empara del que regulen l’article 127.1.g) de la Llei 7/1985, de Bases de Règim Local, i la Base 28 de l’Execució del Pressupost vigent. No obstant això, en ser una competència delegable, segons l’article 127.2 de l’esmentat text legal, la concessió dels premis es delega en la regidora de Cultura i en tinenta d’alcalde d’Educació, mitjançant decret, a proposta del jurat. 
 
11. La present convocatòria es publicarà en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions i en la pàgina web municipal. Així mateix, es publicarà un extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant. 
 
12. Contra l’acord de concessió del premi cal interposar recurs de reposició potestatiu en el termini d’un mes davant de l’òrgan que va dictar l’acord, o ser impugnat directament davant de l’òrgan jurisdiccional contenciós administratiu, en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la recepció de la notificació. 
 
13. Els premis que es concedisquen es regiran, en allò que no s’ha disposat en la present convocatòria, per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i la seua normativa de desenvolupament, així com per la Base 28 de les d’Execució del Pressupost municipal de 2024, publicada en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant, núm. 16, de 23 de gener de 2024. 
 
14. PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS: El responsable del tractament de les dades personals és l'Ajuntament d'Elx, amb domicili en la plaça de Baix núm. 1, 03202 Elx. La finalitat del tractament és la gestió de subvencions. La legitimació per a realitzar aquest tractament està basada en l’exercici de poders públics conferits al responsable del tractament i/o compliment d'una obligació legal aplicable al responsable del tractament. Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i Llei 2/2015, de 2 d'abril, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana. Les dades personals podran ser publicades per l'Ajuntament d'Elx sobre la base dels principis de transparència que regeixen aquests processos. Així mateix, aquestes dades poden ser cedides i/o comunicades a les administracions públiques la intervenció de les quals poguera ser necessària per a la tramitació i/o el control d'aquests assumptes, a les entitats el concurs de les quals siga necessari en la seua tramitació i en la resta de supòsits previstos per la llei.  

Els drets que la persona interessada posseeix consisteixen en: accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat i (si és procedent) retirada del consentiment prestat. La manera d'exercir aquests drets s'indica en la informació addicional. Ha de consultar-se la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la pàgina web http://www.elx.es/proteccion-de-datos-y-seguridad. 
 

Premi de Poesia “Festa d’Elx” 
 
 
1. Hi podran concórrer persones físiques, majors d’edat, que no estiguen incloses en les causes de prohibició establertes en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; per a la qual cosa hauran de presentar una declaració responsable (només la persona que resulte guardonada amb el premi). 
 
2. Els originals han de tindre una extensió mínima de 500 versos i màxima de 1.500. 
 
3. Aquest premi està dotat amb 4.000 € amb càrrec a la partida del Pressupost vigent 135/20/24 “Premi de poesia Festa d’Elx” (s’hi aplicaran les retencions legalment establertes). El pagament es realitzarà per transferència al compte bancari facilitat per la persona guanyadora. 
 
4. L’obra guanyadora serà publicada en la col·lecció “Bromera Poesia” d’Edicions Bromera. 
 
 
 
Premi de Narrativa “Antoni Bru” 
 
 
1. Hi podran concórrer persones físiques, majors d’edat, que no estiguen incloses en les causes de prohibició establertes en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; per a la qual cosa hauran de presentar una declaració responsable (només la persona que resulte guardonada amb el premi). 
 
2. Els originals han d’estar escrits amb tipografia Arial, cos 12, interlineat senzill, 3 cm de marge per cada costat, sense imatges ni il·lustracions, amb pàgines numerades, i tindran una extensió mínima de 150 fulls i màxima de 200. 
 
3. Aquest premi està dotat amb 8.000 € amb càrrec a la partida del Pressupost vigent 316/20/23 “Premis Regidoria de Cultura” (s’hi aplicaran les retencions legalment establertes). El pagament es realitzarà per transferència al compte bancari facilitat per la persona guanyadora. 
 
4. L’obra guanyadora serà publicada en la col·lecció “L’Eclèctica” d’Edicions Bromera 
 
 
 
Pots consultar les bases també ací.