Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la «Isabel-Clara Simó» 2024

Primer. Persones beneficiàries:
Podran optar a aquest Premi tots els escriptors i escriptores de novel·les originals i inèdites.

Segon. Objecte:
Promoció i suport a la creació literària escrita en català.

Tercer. Bases reguladores: D’acord amb l’article 17.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, les bases reguladores de les subvencions s’hauran d’aprovar en el marc de les Bases d’Execució del Pressupost, en el cas de l’Ajuntament d’Alcoi, a través de l’Ordenança General Reguladora de la concessió de subvencions, l’última modificació de la qual va ser aprovada en la sessió plenària del 24-11-2014 i va ser publicada íntegrament en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant núm. 20, de data 30 de gener de 2015.

I - Presentació d’obres
1. Podran presentar-se a aquest Premi novel·les inèdites, que no hagen guanyat cap premi amb anterioritat ni estiguen en procés d’edició o amb els drets d’edició compromesos, així com tampoc no podran haver sigut objecte de cap lectura pública.
2. Les obres hauran d’estar escrites originalment en català.
3. Les obres tindran el format següent: format DIN A4, amb els marges a 2,5 cm, amb tipografia Times New Roman de 12 punts, interlineat d’1,5 i una extensió no inferior als 250.000 caràcters amb espais i no superior als 600.000 caràcters amb espais. Les obres presentades que no posseïsquen els requisits anteriors, no seran admeses a concurs.
4. El tema de les obres és lliure.
5. Cada autor o autora només pot presentar una obra.
6. No s’admetran obres dels autors o autores premiades en les dos edicions anteriors.
7. La tramitació i presentació de la sol·licitud de participació es realitzarà únicament per mitjans electrònics des de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi (https://sedeelectronica.alcoi.org/), a través del tràmit específic habilitat a aquest efecte, i es realitzarà exclusivament mitjançant formulari emplenat electrònicament, no admetent-se els emplenats d’una altra forma. Una vegada enviat el formulari telemàtic, l’Oficina Virtual retorna un comprovant acreditatiu, amb la data i hora de presentació.

No seran tingudes en compte aquelles sol·licituds emplenades per via telemàtica que no contemplen el procés de presentació establit.

La sol·licitud haurà d’acompanyar-se de la següent documentació en format PDF:

a) Un exemplar de l’obra (de forma totalment anònima, sense signar per l’autor o autora i estarà exempta de qualsevol signe, marca, dada o metadades que la identifique).
b) Una declaració responsable en què l’autor o autora manifesta estar al corrent en les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. Aquest document haurà d’incloure les dades identificatives de l’autor o autora (nom, cognoms, imatge escanejada del DNI per ambdues cares, adreça postal habitual i adreça fiscal si és diferent d’aquesta, telèfon i adreça de correu electrònic).
c) Un document amb la identificació de l’autor o autora (nom i cognoms), la qual encapçala una breu ressenya de la seua trajectòria professional i literària.
d) Declaració subscrita per l’autor o autora en què garantisca que la novel·la és inèdita, que no participa en un altre concurs pendent de resolució i que no ha estat premiada. Els documents amb les dades personals no es faran arribar al Jurat per tal de salvaguardar la identitat dels qui presenten obres al certamen, excepte qui finalment obtinga el guardó i això només en el moment en què ja s’haja pres formalment la decisió de quina és l’obra premiada. Per tal de fomentar la sostenibilitat ambiental, l’organització no imprimirà les obres presentades i les farà arribar al Jurat exclusivament en format digital, és a dir, amb el reenviament del fitxer PDF original presentat.

De la custòdia d’aquestes dades es responsabilitza l’oficina d’organització del Premi, és a dir, el Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi.

8. Per a qualsevol comunicació o qüestió relacionada amb el certamen, l’adreça postal és:

Premi de Novel·la Isabel Clara Simó
Departament de Cultura IVAM CADA ALCOI – C/ Rigobert Albors, 8 - 03801 - ALCOI
Telèfon: 96 553 71 42

II -Jurat

9. La composició del Jurat, nomenat per la Junta de Govern Local, és d’un nombre imparell de membres i la votació serà per majoria simple. Estarà format per persones competents de l’àmbit de les lletres. Podrà reunir-se tant presencialment com per mitjans telemàtics i tindrà l’assessorament i el suport en qualitat de secretari/ària d’un/a funcionari/ària municipal.

10. El Jurat té les màximes facultats per a interpretar les bases i les seues decisions seran inapel·lables.

11. El premi podrà declarar-se desert si és aquest el criteri del Jurat.

III - Decisió i lliurament

12. La decisió del Jurat serà definitiva i se li comunicarà a l’autor o autora de manera immediata, per telèfon i correu electrònic. Es farà pública abans del 9 de novembre de 2024. L’adjudicació del Premi serà aprovada per la Junta de Govern Local.

IV- Edició

13. La propietat de l’obra és de l’autor o autora. L’Ajuntament, d’acord amb la persona premiada, gestionarà amb una editorial de la Comunitat Valenciana, de prestigi reconegut, l’edició de la novel·la guanyadora. L’Ajuntament no haurà d’abonar els drets d’autor en aquesta primera edició. Sempre que l’obra siga editada, l’autor o autora es compromet a indicar que s’ha obtingut el guardó i figure la llegenda Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la Isabel-Clara Simó 2024.

V - Obres no premiades

14. Les còpies facilitades als membres del Jurat seran destruïdes una vegada signat el veredicte del premi.

VI – Abonament del Premi

15. Per a la tramitació de la concessió del premi per la Junta de Govern Local, el/la guanyador/a haurà de presentar certificats d'estar al corrent amb Hisenda i la Seguretat Social perquè se’n puga fer efectiu el pagament, així com emplenar la fitxa corresponent d'Alta de Tercers amb les dades bancàries per a fer-se la transferència des de la Tresoreria Municipal.

VII - Clàusules finals

16. Quant a la protecció de dades de caràcter personal, aquelles que es faciliten voluntàriament s’incorporaran a un fitxer per tal d’enviar futures informacions relacionades amb el Premi. El responsable d’aquest fitxer de dades és el Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, amb l’aplicació corresponent de la Llei de Protecció de Dades i la normativa vigent.

17. Els autors i autores concurrents, pel fet de ser-ho, certifiquen l’autoria del text que presenten i eximeixen l’organització del certamen de qualsevol responsabilitat derivada del plagi o de qualsevol altra infracció de la legislació vigent en què pogueren incórrer com a participants.

18. Els autors i autores concurrents es comprometen a comunicar immediatament a l’organització qualsevol circumstància sobrevinguda, posterior a la presentació i abans del lliurament, que afecte les condicions d’invalidesa indicades en la Base I, és a dir, l’obtenció per a aquest mateix text d’un guardó, la publicació o compromís adquirit pel que fa als drets d’edició del text o la realització de lectura dramatitzada pública de l’obra.

19. La presentació en la convocatòria suposa l’acceptació total d’aquestes bases i les decisions del Jurat, així com les resolucions que l’Ajuntament d’Alcoi adopte perquè es puguen interpretar o aplicar.

Quart: Import: L’obra guanyadora està dotada amb un premi de HUIT MIL EUROS (8.000 €) bruts, per a l’autor o autora. D’aquesta quantitat es descomptarà el percentatge legal per l’IRPF.

Cinqué: Termini de presentació de sol·licituds: El termini de presentació d’obres s’iniciarà a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte de les Bases al Butlletí Oficial de la Província d’Alacant. El termini de presentació finalitza el 10 de setembre de 2024 a les 24 hores.