Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Premi Ciutat d'Alcoi de Teatre «Pep Cortés» 2024

XLIX PREMI CIUTAT D’ALCOI DE TEATRE ‘PEP CORTÉS’ 2023

                                     BASES

Primer. Persones beneficiàries:
Autors i autores d'obres dramàtiques originals, inèdites i no estrenades.

Segon. Objecte:
Suport a l'autoria dramàtica escrita en valencià o qualsevol altra varietat de la llengua catalana. 

Tercer. Bases reguladores:
D'acord amb l'article 17.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, les bases reguladores de les subvencions s'hauran d'aprovar en el marc de les Bases d'Execució del Pressupost, en el cas de l'Ajuntament d'Alcoi, a través de l'Ordenança Reguladora de la Concessió de Subvencions, l'última modificació de les quals es va aprovar en sessió plenària el 24-11-2014 i va ser publicada íntegrament al Butlletí Oficial de la Província d'Alacant núm. 20, de data 30 gener de 2015.

1- Presentació d'obres

1. Hi podran concórrer obres dramàtiques originals i no estrenades en el moment de reunir-se el jurat, que no hagen guanyat cap premi amb anterioritat ni estiguen en procés d'edició o amb els drets d'edició compromesos, així com sense haver sigut objecte de cap lectura dramatitzada pública. 

2. Les obres hauran d'estar escrites en valencià o en qualsevol altra varietat de la llengua catalana i no s'admeten textos traduïts a partir d'un original escrit inicialment en un altre idioma.

3. El tema de les obres és lliure. Es valorarà la seua representabilitat i també la qualitat com a literatura dramàtica. 

4. Cada autor o autora només pot presentar una obra. 

5. No s'admeten obres dels autors o autores premiades en les darreres quatre edicions convocades, és a dir, les corresponents als anys del 2020 al 2023. 

6. La tramitació i la presentació de la sol·licitud de participació es realitzarà únicament per mitjans electrònics des de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Alcoi (https://sedeelectronica.alcoi.org/), a través del tràmit específic habilitat a aquest efecte, i es realitzarà exclusivament mitjançant formulari emplenat electrònicament, no admetent-se els emplenats d'una altra forma. Una vegada enviat el formulari telemàtic, l'Oficina Virtual retorna un comprovant acreditatiu, amb la data i hora de presentació. 

No seran tingudes en compte aquelles sol·licituds emplenades per via telemàtica que no contemplen el procés de presentació establit. 

La sol·licitud haurà d'acompanyar-se de la documentació següent, en format PDF:

a) El text  de l'obra que es presenta al certamen,  totalment  anònim, sense signar per l'autor o autora i exempt de qualsevol signe, marca o  metadada  de l'arxiu  informàtic que permeta identificar l'autoria.

b) Una breu sinopsi de l'obra i una relació dels personatges.

c) Un resum de la trajectòria literària, artística, teatral o professional de l'autor o autor a.

d) Una declaració responsable en que el/la sol·licitant manifesta estar al corrent en les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. Aquest document haurà d™incloure les dades identificatives de l'autor o autora  (nom, cognoms, imatge escanejada del DNI per ambdues cares, adreça  postal habitual i adreça  fiscal si és diferent d™aquesta, telèfon i adreça de correu electrònic).

e) Declaració subscrita per l'autor o autora en què garantisca que l'obra és inèdita i no té els drets d™edició compromesos, que no ha estat premiada anteriorment, ni representada, ni se n'ha fet lectura dramatitzada pública. Tant si és en la versió original, és a dir, la que es presenta al Premi, com si l™ha traduït després per presentar-la en un altre certamen de literatura dramàtica.

Els  documents  amb les dades  personals  no es  faran arribar  al Jurat per tal de salvaguardar la identitat dels qui presenten obres al certamen, excepte aquells de qui finalment obtindrà el guardó i això només en el moment en què ja s'haurà pres formalment la decisió de quina és l'obra premiada.

Per tal de fomentar la sostenibilitat ambiental, l'organització no imprimirà les obres presentades i les farà arribar  al Jurat exclusivament en format digital, és  a dir, amb el reenviament del fitxer PDF original presentat.

  1.  De la custòdia d™aquestes dades  se'n fa càrrec  i responsabilitza l'oficina d'organització del Premi, és a dir, el

Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi.

  1.  Per a qualsevol comunicació o qüestió relacionada amb el certamen, el contacte de correu postal i electrònic, telèfon i ubicació de l'organització és: Premi Ciutat d'Alcoi de Teatre Pep Cortés 2024

Departament de Cultura

 IVAM CADA ALCOI Œ C/ Rigobert Albors, 8 - 03801 - ALCOI

Telèfon: 96 553 71 42

premideteatre@alcoi.org

II - Jurat

9.  La composició del  Jurat  nomenat  per Decret  d'Alcaldia,  és d'un nombre imparell de membres i la votació serà per majoria simple. Estarà format per persones competents de l'àmbit de la producció, la creació i la interpretació teatral professional, la gestió cultural, la crítica o la  dramatúrgia. Podrà reunir-se  tant presencialment com per mitjans telemàtics, i comptarà  amb  l'assessorament i el suport com a secretari/ària d'un/a funcionari/ària municipal.

10.  El Jurat té les màximes facultats per a interpretar les bases i les seues decisions seran inapel·lables.

11. El premi no podrà atorgar-se ex aequo entre dos o més participants que hagen presentat obres diferents, però sí declarar-se desert si és aquest el criteri del Jurat.

 La persona guanyadora del Premi serà invitada a formar part del Jurat de l'edició següent.

III - Decisió i lliurament

  1.  La decisió del Jurat serà definitiva i se li comunicarà a l'autor o autora de manera immediata, per telèfon i correu electrònic. Es farà pública abans del 9 de novembre de 2024.
  1. L'adjudicació del Premi serà aprovada per la Junta de Govern Local.

IV - Edició i estrena

  1.  La  propietat de l'obra és de l'autor o autora. L'Ajuntament, d'acord amb la persona premiada, propiciarà l'edició del text guardonat, mitjançant una editorial que dispose d'una col·lecció de textos teatrals. L'Ajuntament no haurà d'abonar els drets d'autor en aquesta primera edició.
  1. En  cas de materialitzar-se el muntatge de l'obra  per part d'una productora professional, tant privada com institucional, l'Ajuntament li oferirà suport, a través de la Direcció Artística de la Mostra de Teatre d'Alcoi, per tal que forme part de la programació de la següent edició d'aquesta Fira d'Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana, amb les mateixes condicions i requisits d'organització  general que per a la resta de la programació.  Si, motivadament, això és impossible, el Departament de Cultura oferirà la possibilitat d™estrenar-se o representar-se en la ciutat d'Alcoi, igualment amb les condicions habituals oferides a les companyies professionals que participen en la programació de temporada de les sales municipals.

En qualsevol cas, tant pel que fa a l'edició com a l'exhibició escènica, i per a la futura comunicació i difusió del text premiat, incloent-hi possibles versions en altres idiomes, l'autor o autora es compromet a fer figurar la llegenda Premi Ciutat d'Alcoi de Teatre Pep Cortés 2024 al material imprès  o publicitari.

V - Obres no premiades

16. Els documents i fitxers informàtics de les obres no premiades seran esborrats per l'organització  del Premi, deu  dies després  d'haver-se comunicat als participants el veredicte. Se'ls haurà especificat prèviament als membres del Jurat idèntica obligació de confidencialitat.

VI - Abonament del Premi

  1.  Per a la tramitació de la concessió del premi per la Junta de Govern Local, el guanyador/a haurà de presentar certificats d™estar  al corrent amb Hisenda i la Seguretat Social perquè se'n puga fer efectiu el pagament, així com  emplenar la fitxa corresponent d™Alta de Tercers amb les dades bancàries per a fer-se la transferència des de la Tresoreria Municipal.

VII - Clàusules finals

  1. Quant a la protecció de dades de caràcter personal, aquelles que es faciliten voluntàriament s™incorporaran a un fitxer per tal d™enviar futures informacions relacionades amb el Premi. El responsable d™aquest fitxer de dades és el Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi, amb l'aplicació corresponent de la Llei de Protecció de Dades i la normativa vigent.

19. Els autors i autores concurrents, pel fet de ser-ho, certifiquen l'autoria del text que presenten i eximeixen l'organització del certamen de qualsevol responsabilitat derivada del plagi o de qualsevol altra  infracció de la legislació vigent en la qual pogueren incórrer com a participants.

20. Els autors i autores concurrents es comprometen a comunicar immediatament a l'organització qualsevol circumstància sobrevinguda, després de la presentació i abans de ser-li  comunicat el veredicte, que afecte a les condicions d'invalidesa recollides a la Base I, és a dir, l'obtenció per a aquest mateix text d™un guardó, la publicació o compromís adquirit pel que fa als drets d'edició del text, l'estrena escènica o realització de lectura dramatitzada pública de l'obra,  tant si és en la versió original com si l'havia traduïda posteriorment.

21. La presentació en la convocatòria suposa l™acceptació total d™aquestes bases i les decisions del Jurat, així com les resolucions que l™Ajuntament d'Alcoi adopte perquè es puguen interpretar o aplicar.

Quart. Import:

22. L'obra guanyadora està dotada amb un premi de HUIT MIL EUROS (8.000 €) bruts, per a l'autor o autora. D'aquesta quantitat se'n descomptarà el percentatge legal per l'IRPF.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds:

23. El termini de presentació d'obres s'iniciarà a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de les Bases al Butlletí Oficial de la Província d'Alacant. El termini de presentació finalitza el 10 de setembre de 2024 a les 24 hores.