Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Bromera se suma a les mostres de condol per la mort d’Isabel-Clara Simó

13 de Gener de 2020

IsabelCS.jpg

Bromera lamenta la gran pèrdua per al món de la literatura que suposa la mort d’Isabel-Clara Simó, una de les autores més reconegudes de la nostra literatura contemporània, a més d’una persona generosa, vital i compromesa. A Bromera hem tingut la sort d’haver treballat amb ella durant molts anys i sempre hem tingut el plaer de comptar amb la seua inestimable col·laboració. Ens ha deixat una de les escriptores més llegides del nostre temps, a qui recordarem a través de la seua extensa obra, composta per més d’una cinquantena de llibres –des de narrativa fins a teatre, poesia, assaig i, fins i tot, guions televisius–, dirigits tant al públic juvenil com adult, així com una trajectòria dedicada a la defensa i la promoció de la nostra llengua.

L’obra d’Isabel-Clara Simó ha estat reconeguda amb guardons com el Premi Víctor Català per És quan miro que hi veig clar, el Premi Serra d’Or de Literatura i Assaig per Històries perverses, el Premi Sant Jordi de Novel·la per La salvatge, el Ciutat d’Alcoi de Teatre per La visita, el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira per El meu germà Pol o el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians. A Bromera ha publicat, entre altres, el seu clàssic Júlia; l’obra de teatre Còmplices; novel·les d’èxit com La innocent (Premi València de Literatura), La vida sense ell, Raquel, Tzoé (Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil), Joel, Dora diu que no, El meu germà Pol (Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira), Un tros de cel i L’amant de Picasso, així com els reculls de relats Dones i Homes, que han gaudit d’una enorme acceptació per part dels lectors.

La seua trajectòria també ha estat homenatjada amb guardons com el Memorial Jaume Fuster de l’AELC, la Medalla d’Or de la Ciutat d’Alcoi, la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives d’Universitats, el premi a la trajectòria de la Plaça del Llibre de València o el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, un reconeixement a la importància i l’exemplaritat de la seua tasca intel·lectual i la seua contribució notable i continuada a la vida cultural en la nostra llengua.

Cal afegir que els seus textos han estat traduïts a l’alemany, l’anglés, el basc, el castellà, el francés, el gallec, l’italià, el neerlandés i el suec. A més a més, Isabel-Clara Simó ha participat en nombrosos congressos acadèmics i ha fet més de mil conferències, a tot arreu, també a l’estranger. D’altra banda, l’autora va col·laborar regularment en nombrosos mitjans de comunicació i va participar en diverses obres col·lectives i d’investigació.