Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Vicent Usó guanya el Ciutat d’Alzira de Novel·la amb l'obra 'No sabràs el teu nom'

10 de Novembre de 2019

Guardonats Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2019

No sabràs el teu nom
 és una novel·la que aborda temes de gran abast social: els bebés furtats, la llarga postguerra o la investigació sobre la pròpia identitat. Pel que fa a la resta de modalitats, Juli Capilla guanya en assaig, Joan Deusa en poesia i Pere Puigdomènech en divulgació científica.

Vicent Usó és un escriptor molt reconegut, l’obra del qual ha rebut elogis per part de crítica i públic i ha obtingut premis com el Fiter i Rossell al Principat d’Andorra, el Premi Enric Valor o l’Andròmina de Narrativa dins dels Premis Octubre.

«No sabràs el teu nom és un projecte que tenia al cap durant molt de temps i que va tardar molt a prendre forma perquè es basava en uns fets tan terribles que em resultava molt difícil traslladar-los a la ficció.»

Vicent Usó guanya el Ciutat d’Alzira de Novel·la amb l'obra No sabràs el teu nom


La gala literària més humorística: PLCA 2019


Un any més els Premis Literaris Ciutat d'Alzira, la cita literària més important de les lletres valencianes, ha reunit vora 700 persones del món de la cultura, la política i la societat valenciana. Presentada pels humoristes Eugeni Alemany i Maria Juan, a la gala han assistit el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el conseller d’Educació, Vicent Marzà; nombrosos representants polítics de diversos municipis del nostre territori i del Consell i la Diputació; membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i del Consell Valencià de Cultura, i altres líders polítics i representants dels principals sindicats i entitats com Escola Valenciana.

Ha sigut una vetlada carrega de sentit de l'humor, però també d'homenatges. D'una banda, a totes les escriptores guardonades en les diferents categories dels Premis Ciutat d’Alzira, i, de l'altra, als desapareguts Carme MiquelLlorenç Giménez i Rafael Lluís Ninyoles.


Homenatges, el concurs dels #PLCA2019 i més guardonats 


Durant la nit no han faltat els homenatges a Carme Miquel, Llorenç  Giménez i Rafael Lluís Ninyoles. A més, s'ha reivindicat les dones escriptores que han guanyat els Premis Literaris Ciutat d'Alzira.

D'altra banda, els seguidors de les xarxes socials han pogut participar mitjançant l'etiqueta #PLCA2019 al concurs 'Premia'm si pots', un divertit joc de reptes i preguntes que ha protagonitzat les instantànies més divertides de la nit.

En la nit de les lletres valencianes també han recollit el seu guardó els premiats que s'havien anunciat prèviament: Rosa Maria Colom, Francesc Gisbert, Carles Alberola i Canizales.

Homenatge dones escriptores Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2019Premia'm si pots, el concurs dels PLCA 2019 de les xarxes socialsRosa Maria Colom, Francesc Gisbert, Carles Alberola i Canizales recullen també el seu guardó als PLCA 2019



La gala literària en imatges



Ací teniu alguns dels moments de la nit! Trobareu totes les imatges de la nit de les lletres al nostre Facebook.

Galeria 1 Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2019Galeria 2 Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2019Galeria 3 Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2019Galeria 4 Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2019




Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2019